Flute Centre

Annemarie Kosse

Annemarie Kosse is een bevlogen en enthousiaste fluitdocente die gaat voor meer dan alleen fluitles geven. Zij is medeoprichtster van Flutopia. De eerste editie in 2016 was een groot succes en ook voor de komende editie zijn de voorbereidingen voor Flutopia 2017 alweer in volle gang en belooft het wederom een mooi jaar te worden. Ook gaat ze mee als fluitdocent tijdens het dwarsfluitkamp.

Sinds vorig jaar is zij bestuurslid bij het Nationaal Fluit Concours. Samen met de andere bestuursleden organiseert zij het jaarlijkse concours, de voorrondes die hierbij horen en de activiteiten rondom dit concours.
Naast het lesgeven vormt zij een duo met haar pianist. Zij spelen vooral muziek uit de romantiek, maar ook werken van Ian Clarke staan op het repertoire. Het verhaal achter de muziek staat altijd centraal. Dit komt terug in haar samenwerking met haar pianist, maar zeker ook bij de manier waarop ze lesgeeft.
Wat ze vooral belangrijk vind is dat er weer een frisse wind waait door de fluitwereld en er ook voor jongeren meer activiteiten komen en fluitspelen meer is dan de fluitles en thuis op je kamer oefenen. De fluit moet weer populairder worden in Nederland en zij is bezig zich daar actief voor in te zetten.