Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Veranstaltung von Music Centre Lummen

Mini-concert van Crossbones Trombones

Sonntag 13 September 2020 | 14:00 - 16:00

Crossbones Trombones is een professioneel muziekensemble waar 5 muzikanten elkaar vonden om hun instrument, de trombone, in the picture te zetten. 4 klassiek geschoolde muzikanten gecombineerd met een jazz geschoolde muzikant leverde al snel vuurwerk op en brengt heel wat mogelijkheden naar repertoire. Naast klassiek werk voor trombone kwartet brengen ze ook originele versies van film, pop, rock en cross over muziek met 5. Al deze muziek bundelden ze samen in 1 voorstelling die de naam “slide’n five” kreeg. Op zondag 13 september kunt u hen bewonderen bij Adams Lummen, bovenverdieping. Gratis inkom!

Doorheen de jaren trokken de heren van Crossbones Trombones met hun muziek naar oa Nederland, Duitsland, Japan, China, Koeweit, Estland, Griekenland en Zuid-Korea. Crossbones Trombones was finalist van de supernova wedstrijd, uitgeschreven door radiozender Klara. Ze werden ook laureaat van de Karen Vernimmenprijs, die Gentse kunstenaars beloont naar hun inzet voor de Gentse muziek- & amusementssector. Op initiatief en in samenspraak van Crossbones organiseerde Pukkelpop in 2018 het allereerste klassieke concert op een rockfestival, waar direct 10000 enthousiaste festivalgangers bereikt werden. Crossbones werkte reeds samen met muzikanten als Jef Neve, Dirk Brossé en Brahim, speelde concerten voor stad Gent, Festival van Vlaanderen Gent, Pukkelpop, Klara, MnM & Studio Brussel en zoekt steeds naar vernieuwende en originele samenwerkingen binnen het kunstenveld.

In juni 2020 kwam hun eerste album “Slide’n More” uit. Het album omvat pareltjes uit het klassieke repertoire van de hand van onder meer Dirk Brossé en Ola Gjeilo, nieuwe werken van componisten als Els De Sadeleer en Frederik Heirman maar ook een geheel eigen compositie van het ensemble zelf, getiteld Crossing Beats. Deze laatste track op “Slide’n More” is met zijn gewaagde mix van warme melodisch tromboneklanken en ritmische elektronica een origineel en zeer dansbaar nummer.

Crossbones Trombones is het ideale ensemble ter opluistering van een belangrijke gebeurtenis, een viering of vertegenwoordiging van iets. 5 heren die geen uitdaging uit de weg gaan en graag samenwerken. Ze staan garant voor kwaliteit, originaliteit en geven zichzelf een 10 voor sfeer en gezelligheid.

Vanwege de coronamaatregelen vragen we u even in te schrijven voor dit concert, alvast bedankt!