Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Sigurd Smit

Sigurd studeerde hobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Heinz Friesen en Werner Herbers.

Hij zette zijn studie voort bij Thomas Indermühle aan het Rotterdams Conservatorium waar hij tevens assistent- docent werd.
Gedurende tien jaar (1980- 1990) was hij als solohoboïst verbonden aan het European Community Chamber Orchestra. Sinds 1980 is hij als hoboïst en althoboïst werkzaam bij Phion, orkest van Gelderland en Overijsel. Ook remplaceert hij daarnaast bij de meeste Nederlandse orkesten.

Sigurd heeft ruim 30 jaar ervaring met het onderhouden, repareren en reviseren van alle soorten  hobo’s. Als beroepsmusicus weet hij hoe belangrijk een perfect functionerend en soepel spelend instrument is.

Al tijdens zijn studie aan het conservatorium in Den Haag stripte hij uit nieuwsgierigheid zijn eerste hobo om deze daarna weer als nieuw op te bouwen. Zijn fascinatie voor het mechaniek is nooit meer verdwenen.  In 2013 is hij een samenwerkingsverband aangegaan met het gerenommeerde hoboatelier van Jörg Huttenlocher in Tübingen in Duitsland. Veel collega’s en amateurs weten Hobostudio Velp inmiddels te vinden.