Sprache:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Jurgen Nab

Ik heb deze week nog een aantal keren op de nieuwe Sterling Adams bugels gespeeld die voor Vooruit bestemd zijn (want as woensdag overhandig ik ze pas), en ik ben er nog enthousiaster van als dat ik in november vorig jaar - en vorige week donderdag was. Wat een fijne instrumenten zeg! Ze hebben een zeer mooi rond bugel geluid. En ze spelen zeer makkelijk. Zeer veel souplesse in het gehele register en met name de hoogte gaat probleemloos trefzeker. Mooi zuiver, zelfs de lage d en cis zijn zonder trigger redelijk in de buurt. Ook spreken ze perfect aan. Echt een aanwinst in dit segment van de blaasinstrumenten wat mij betreft! Hulde daarvoor!

In zowel het amateur als het professionele circuit kom ik zeer veel mensen tegen die ik maar wat graag enthousiast zou maken voor dit instrument. Zo ben ik naast Vooruit ook nog dirigent bij 2 andere fanfares in de 1e en 2e divisie. Ik speel als freelancer af en toe in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ik geef les bij een muziekschool en bij muziekverenigingen. Ga regelmatig naar concoursen etc etc. M.a.w. ik ontmoet zeer veel mensen die geinterresseerd zouden kunnen zijn voor dit unieke kwaliteitsproduct.

Ik zie zeker mogelijkheden om dus niet alleen binnen mijn eigen verenigingen, maar ook daarbuiten met mijn contacten bij andere collega’s dirigenten/muzikanten dit instrument verder te promoten. Als jullie hier interesse in hebben moeten we dit maar eens een keer overleggen. Ik snap dat de bouw van de instrumenten op dit momnet echt op bestelling gaat maar als je er een keer een paar “over” hebt, hou ik me aanbevolen om voor Adams dit instrument op het niveau te tillen waar het m.i. thuis hoort. Bij de top.

Groeten en tot horens,

Jurgen Nab

Jurgen Nab's Adams Gear