Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

OPERcussion

Uniek in zijn soort combineert het OPERcussion Ensemble de hoogste traditie van een 500 jaar oud orkest met een toewijding aan ontwikkeling en innovatie in de slagwerkkunst. De leden van het Ensemble, opgericht in 2008, bieden elk op hun eigen manier de eigenaardigheden, gebruiken, tradities en creativiteit van hun land van herkomst: Duitsland, Nederland, Frankrijk en Chili.

Een internationaal ensemble dat de kunst van het slagwerk vanuit de orkestbak naar de eerste rij brengt.

De afgelopen jaren heeft OPERcussion zich ontwikkeld tot een van de meest prestigieuze kamermuziekensembles van het Bayerische Staatsorchester, met concerten in de grootste concertzalen van de stad, met een repertoire dat varieert van de première van hedendaagse stukken die speciaal voor het Bayerische Staatsorchester zijn geschreven ensemble samen met werk met componisten als onder meer Oriol Cruixent, Konstantia Gourzi of Nicolas Martynciow, en originele muziekarrangementen voor andere instrumenten uit de klassieke, romantische en impressionistische periode.

In juni 2022 brengen ze hun eerste cd uit samen met de Bayerische Staatsoper Platenlabel met een Latijns-Amerikaans repertoire dat speciaal voor het Ensemble is geschreven en gearrangeerd.

OPERcussion-leden spelen uitsluitend op marimba's van Adams Musical Instruments, Meinl Latin Percussion, Sultan-bekkens, Black Swamp-accessoires en Didier Lacroix-drumstokken.

Alle leden van het ensemble zijn:

Maxime Pidoux, Carlos Vera-Larrucea, Thomas März, Pieter Roijen en Claudio Estay