Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Lin Luo

Lin Luo, die op vierjarige leeftijd percussie begon te leren, werd in 2003 toegelaten tot de middelbare school van het Centraal Conservatorium voor Muziek, onder de voogdij van prof. Ji Zhao.

Toen ze 19 was, ging ze naar Europa om haar studie voort te zetten bij prof. Jan Pilch. In de daaropvolgende jaren voltooide ze haar masterdiploma aan de Staatsuniversiteit voor Muziek en Podiumkunsten Stuttgart in 2015 bij prof. Marta Klimasara, prof. Harald Löhle, prof. Jürgen Spitschka en prof. Klaus Dreher. En behaalde in 2018 het Konzertexamen aan de Universiteit voor Muziek en Podiumkunsten in Frankfurt bij prof. Rainer Römer, lid van Ensemble Modern. In 2014 slaagde ze voor de auditie en liep ze een jaar stage bij de Württembergische Philharmonie Reutlingen.

Lin Luo heeft een rijke concertervaring. Tijdens haar tijd in Europa speelde ze concerten zoals Chamber Music Concert "beyond time and space" met haar partners, als solist speelde ze concerto's met Stadttheater Gießen, Sinfonieorchester Ludwigsburg enz. Ook werkte ze als gastpercussionist met veel orkesten in Europa, zoals gemeentelijke bühnen frankfurt, Ludwigsburg Symphony Orchestra, Darmstadt State Theatre, ABAM International Chamber Orchestra Krakow (dirigent - Prof. K.Penderecki), Krakau Philharmonisch Orkest. Ze was ook actief op vele muziekfestivals en academies, zoals Sacrum Profanum Festival (Polen), Percussion Friends Summer Academy (Nederland), Adams International Percussion Festival (Nederland), International Summer Courses for New Music Darmstadt (Duitsland), Klangpfad Schwaz Tiroler Festival voor nieuwe muziek (Oostenrijk).

In 2013 won ze de tweede prijs voor kamermuziekgroep in de internationale onafhankelijke muziekwedstrijd ‘Individuualis’. Ze ontving ook de DAAD STIBET PhD-studenten in Frankfurt in 2016 en 2017, en ontving in 2016 de Udo Schweickhardt-muziekbeurs.

Na haar terugkeer in China werkte ze van 2019 tot 2020 in het Guiyang Symphony Orchestra.

Vanaf 2021 begon ze les te geven aan het Xi ' aan het Conservatorium voor Muziek in China.