Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality

Dominique Vleeshouwers

Dominique Vleeshouwers is een jonge Nederlandse maker en slagwerker. Als slagwerker staat hij bekend om zijn veelzijdigheid en zijn unieke performance. Klassiek slagwerk is zijn specialisatie, daarnaast is hij een groot liefhebber van trommels uit de hele wereld. Als maker ontwikkelt hij concepten vanuit muziek waarin hij een diepere laag in de ervaring van het publiek aanbrengt. Vaak hebben zijn concepten een sociale of maatschappelijke kern.

Dominique is een internationale slagwerksolist. Hij is de winnaar van de eerste prijs, persprijs en publieksprijs van de TROMP international percussion competition 2014. Hij studeerde cum laude af met de voorstelling 'Kindsoldaat' en won de AHK eindwerkprijs. Hij soleerde o.a. met het Asko||Schönberg ensemble, Nederlands Kamerorkest en speelde in de internationale amermuziekscène waaronder met het Moscow Contemporary Music Ensemble, Canto Ostinato met Ivo Janssen in een uitverkochte grote zaal van het Concertgebouw, Nederlands Blazers Ensemble en een carte blanche in de kleine zaal van Het Concertgebouw Amsterdam. Tijdens het Amsterdam Dance Event 2013 speelde hij met dj Patrice Bäumel in een uitverkocht Concertgebouw en ontving lovende recensies. Ook remplaceert hij in orkesten waaronder het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Dominique is medeoprichter van Combined Creatives waar creatievelingen uit de gehele industrie zich presenteren, samenwerken en projecten ontwikkelen. Hij richtte ook ensemble Judique op waarmee hij verhalen verteld door middel van muziek. Daarnaast geeft hij les aan de Hochschule für Musik in Detmold en was hij docent aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam in het team van Percussion Friends. Hij gaf masterclasses op vele grote conservatoria in de wereld. Dominique kreeg ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Eigen Muziekinstrument in de aanschaf van zijn grote instrumentarium.

www.dominiquevleeshouwers.com

Informatie
Adams Musical Instruments bestaat 50 jaar Win deze maand een pauken set! Doe mee en win!

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info