Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Simon Van Hoecke

Simon van Hoecke studeerde af aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen en volmaakte zijn studie aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt. Hij is als solo-trompettist verbonden aan de Philharmonie Luxembourg. 

Simon's Adams Gear

 

 

Als kamermusicus behaalde hij met het Eburon Quintet de eerste prijs op het prestigieuse “Concours International de Musique de Chambre” in Lyon en stond op internationale podia van o.a. het Hermitage Theater, Festival Berlioz, Festival de la Chaise-Dieu, Festival de Saintes, Sauerland Herbst…  

Zijn beheersing van zowel trompet als bugel en piccolotrompet onderstreept zijn muzikale veelzijdigheid en flexibiliteit. Zijn creativiteit en passie voor het "koperblazen" uiten zich dan weer in eigen composities en arrangementen, alsook in uitnodigingen voor gastdirecties, masterclasses en clinics van Spanje tot Sint-Petersburg. Als dirigent van fanfare Toeterdonk uit Tildonk won hij met zijn compositie “De Engelenburcht” de Vlamo Award, een initiatief dat creatief en artistiek is en door de buitengewone vorm een blijvende impact heeft op de omgeving. Hij is ook dirigent van de koninklijke fanfare Sint-Jansvrienden uit Wiekevorst en Brassband Buizingen, twee gerenommeerde orkesten uit de Belgische blaasmuziekwereld. Simon is docent trompet aan het Koninklijk Conservatorium, School of Arts van de Artesis Plantijn Hogeschool  Antwerpen.

Fotografie: Hugo Thomassen