Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Mark Boonstra

Mark Boontra (1975) is als bastrombonist verbonden aan philharmonie zuidnederland en heeft gestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam. Door de docenten George Wiegel en Ben van Dijk werd een ideaal leerklimaat gecreƫerd om jezelf te ontplooien.

Wekelijks ensemblespel en klassikale correpitor met de gehele tromboneklas. Diverse internationale masterclasses werden georganiseerd en er werden regelmatig andere experts ingevlogen. Dit resulteerde in de perfecte en vooral hechte tromboneklas, waarbinnen competitie en collegialiteit hand in hand gingen.

Na de nodige werkervaring in bijna alle ensembles en orkesten van Nederland werd hij in 2002 aangenomen bij de philharmonie zuidnederland, gevestigd in Eindhoven en Maastricht. Daarnaast maakt hij deel uit van het New Trombone Collective en de David Kweksilber BigBand. Een ideale artistieke mix om je als uitvoerend musicus te blijven uitdagen en ontwikkelen.

Op educatief terrein vindt hij tegenwoordig de grootste uitdaging. Een ideale leerklimaat creëren voor alle leeftijden is zijn missie. Als mr. pBone reist hij door het hele land om muziekworkshops te geven en leert zo duizenden kinderen per jaar trombone spelen en bovenal geeft hij ze de ervaring hoe bijzonder het is om samen muziek te maken. Nederlandse trombone-talenten worden aan elkaar verbonden in het Jong Trombone Collectief. En aan het Codarts conservatorium Rotterdam doceert hij Muziek Educatie, waar evolutie van het muziekonderwijs centraal staat.

Als hoofdvakdocent aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg probeert hij zijn studenten hetzelfde te bieden als hijzelf is geboden. Een ruim aanbod van kennis, vrijheid om je breder te oriënteren en binnen ensemble-verband werken aan de vele competenties waar we tegenwoordig als musicus over moeten beschikken.

Mark speelt op een Adams TBB1 bas trombone.

Mark Boonstra's Adams Gear