Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Amik Guerra

Follow

www.amikguerra.com

Amik Guerra kan met recht een wereldburger worden genoemd. Hij woonde in verschillende landen, reisde veel en werkte met veel verschillende mensen in diverse culturen. De muziek was zijn trouwste metgezel - voor hem persoonlijk, als een brug tussen culturen, als communicatiemiddel, als een ontdekkingskanaal, als een speeltuin voor creativiteit, als een manier om grenzen en verder te ontdekken, als een deuropener voor een nieuw universum. Muziek kan zoveel, weet Amik. Dat is precies waarom hij haar met het grootste respect, achting en gevoeligheid tegemoet treedt en daardoor ongelooflijke resultaten bereikt. Zijn muzikale optreden toont de hoogste kwaliteit tot in het kleinste detail, een voelbare passie en warmte. Een artiest met een groot hart en veel humor op en naast het podium.

"Most of the time the secret in making great instruments is the passion that some people put on them. During my visit to the Adams factory  I've been really surprised about how many persons take care of the new born “child” - lets call it a new instrument that way - which will enjoy the big family of people that will listen to the music. I’m very proud and satisfied of playing these marvellous instruments.

Thank you Miel Adams and all the Adams family!"

Amik

Geboren in Havana, Cuba, op 11 mei 1973. Hij zette zijn eerste stappen in de muziek op 7-jarige leeftijd toen zijn vader, een getalenteerd amateurmuzikant, hem liet kennismaken met de klassieke gitaar. Op 8-jarige leeftijd ging Amik naar het conservatorium om gitaarles te nemen. Na 3 jaar maakte een fietsongeluk een einde aan zijn carrière als gitarist, maar het kon zijn passie voor muziek niet in de weg staan. Amik besloot zijn muzikale reis voort te zetten onder leiding van Maestro Ernesto Luaces, die hem introduceerde tot de trompet. In 1992 studeerde Amik Guerra af in trompet, percussie en arrangement aan de 'Escuela Nacional de Instructores de Arte' in Havana.

Op 19-jarige leeftijd begon Amik zijn professionele carrière bij het Septeto Nacional Ignacio Piñeiro, Cubaans Cultureel Erfgoed. Slechts 2 jaar later (1994) kwam hij aan in Turijn, Italië om te beginnen aan wat is uitgegroeid tot een succesvol pad als trompettist en arrangeur voor verschillende internationale artiesten. In 2004 bracht zijn weg hem naar Zwitserland en 2 jaar later naar het Vorstendom Liechtenstein. Waar hij nu woont, gecombineerd met internationaal reizen als muzikant en lesgeven. Door de jaren heen heeft hij veel ervaring opgedaan in verschillende facetten van muziek - zoals Pop, Jazz, Latin Jazz, Salsa, Reggae en Indie.