Adams Musical Instruments - Experience the Sound of Quality
Nouvelles

Wellness

27 novembre 2018

Bij het lezen van deze titel zult u waarschijnlijk denken, zijn ze de weg kwijt bij Adams? Niets is echter minder waar. Ik kwam op deze titel omdat er onlangs een mevrouw haar dwarsfluit binnenbracht voor een complete wellness. Ze was zo gehecht aan haar dwarsfluit dat ze een onderhoudsbeurt niet goed genoeg achtte voor haar instrument. Het moest en zou een complete wellness moeten worden.

Nu is dat natuurlijk geen probleem, ook dat kan bij Adams. Met alle egards en voorzichtigheid hebben we de fluit in ontvangst genomen. En na enige tijd was de fluit volledig gewellnesst. Mevrouw heeft van ons een bericht gekregen en kwam vol verwachting haar instrument weer ophalen. We hebben haar het instrument getoond en ze was er volledig van onder de indruk. Het instrument was natuurlijk volledig nagekeken en ook geheel gepoetst en gepolijst waardoor het er als nieuw uitzag. En de blijdschap en tevredenheid van de klant, dat is waar wij het voor doen.

Onderhoud van instrumenten wordt vaak onderschat. Vooral bij houtinstrumenten weten mensen vaak niet dat een goede onderhoudsbeurt wonderen kan verrichten. Het goed afstellen van een instrument en goed advies over polsters/afstelling etc. kan van een schijnbaar slecht aanvoelende toeter weer een fantastisch instrument maken. Zo kan bijvoorbeeld ook een koperinstrument dat nog nooit professioneel gereinigd is, en dus helemaal vol zit met smurrie, bacteriën, aanslag, oxidatie etc., na een grote onderhoudsbeurt (revisie) weer helemaal als nieuw aanvoelen. En ook langer probleemloos functioneren. Alle viezigheid die zich heeft verzameld in een instrument verdeelt zich uiteindelijk door het hele instrument. Waardoor ventielen maar steeds slecht blijven werken, veel geolied moeten worden en altijd aanslag vertonen. Denk ook eens even na wat deze viezigheid met uw gezondheid kan doen! Bij zo’n grote beurt worden ook geleiders, kurken, vilten, veren etc. vervangen als we dat nodig achten. En als de klant het wil, kunnen we kleinere deukjes ook laten herstellen tot op een bepaalde hoogte. En als klap op de vuurpijl laten we het instrument helemaal oppoetsen waardoor het weer als nieuw uitziet als men het komt ophalen. Het instrument knapt niet alleen op, de muzikant ook want hij heeft weer een beter instrument dan voorheen. En zal er beter en met meer plezier op spelen.

Voor het gebruik en onderhoud thuis hebben wij een handige brochure klaarliggen die u gratis kunt meenemen. En mocht het onderhoud langer duren dan stellen we indien nodig gratis een vervangend instrument ter beschikking.

Kom vooral eens binnen en laat u adviseren en voorlichten over de mogelijkheden door ons. We doen dat graag voor u!


Marc Clout
Adams Muziekcentrale Ittervoort

Informations sur les cookies

Ce site utilise des cookies pour améliorer votre expérience.