Langue:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Événement de Centre de music Ittervoort

Kerstconcert Johnny Rosenberg en Fanfare 'Bereden Wapens'

Mercredi 20 décembre 2023 | 19:00 - 22:00 | MC Ittervoort

Op woensdag 20 december staan bij Adams Music Centre één van Nederlands beste crooners, Johnny Rosenberg, en de Fanfare ‘Bereden Wapens’ samen op het podium: dat wordt heerlijk swingen in kerstsfeer.

Rosenberg stamt uit een wereldberoemde zigeunerfamilie en kreeg al op jonge leeftijd een gitaar in handen. Ook bleek hij een prima zanger te zijn. Met het befaamde Rosenberg Trio tourde hij meermaals over de wereld en werd onder het grote publiek bekend door zijn deelname aan de eerste editie van ‘The Voice Of Holland’.

Rosenberg wordt bij Adams begeleid door de Fanfare 'Bereden Wapens' onder leiding van Jos Zegers. Het concert vindt plaats in de concertzaal rechts naast de winkel in Ittervoort. De deuren openen om 19.00 uur en het concert zal om 20.00 beginnen. Voor de deur kunt u gratis parkeren. Er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus mocht u het Kerstconcert niet willen missen bestel dan tijdig uw kaarten!

 

Fanfare 'Bereden Wapens'

De Fanfare ‘Bereden Wapens’ (FBW), met als thuisbasis de Brederodekazerne in Vught, verzorgt de muzikale ondersteuning van ceremoniële en protocollaire activiteiten binnen en buiten de landmacht. Denk aan; optredens voor het Koninklijk Huis, Prinsjesdag, beëdigingen, commandooverdrachten en herdenkingen. Daarnaast geeft het orkest zogenaamde relatie of goodwill-concerten. De afgelopen jaren stonden de concerten voornamelijk in het teken van het eren van onze veteranen. Drie succesvolle theatertours; ‘Saluut!’ met Renee van Bavel, ‘Tour of Duty in Concert’ met Ingrid van den Nieuwenhuizen én veteraan Dennis Kroon ‘Tour of Freedom’ met Les Chouettes. Naast deze concerten speelde het orkest met solisten zoals, gitarist Erik Vaarzon Morel, fluitist Ronald Snijders, saxofonist Efraim Trujillo en trompettist Eric Vloeimans. Verder neemt het orkest deel aan taptoes in binnen- en buitenland. Omdat de FBW tevens de tradities van het Korps Wielrijders handhaaft, verzorgt het orkest af en toe optredens op de fiets.

Jos Zegers

Ritmeester Jos Zegers startte op 8-jarige leeftijd zijn muzikale loopbaan op hobo. In 2001 vervolgde hij zijn muzikale loopbaan door, naast een studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit Maastricht, zijn studie hobo aan het conservatorium Maastricht te starten. Daar studeerde hij in 2006 cum laude af. In 2011 studeerde hij wederom cum laude af voor de studie directie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij bereikte in 2009 als jongste deelnemer de halve finale van de internationale dirigentenwedstrijd van het Wereld Muziek Concours Kerkrade. In 2015 won hij de internationale dirigentenwedstrijd “Con Brio” te Innsbruck, Oostenrijk, wederom als jongste deelnemer. Van 2016 tot 2022 was hij chefdirigent van het Bundespolizeiorchester München, een 46-koppig professioneel orkest. Hij was onder andere gastdirigent bij Polizeiorchester Bayern en leidt sinds 2018 Fanfare Eensgezindheid Maasbracht. In februari 2019 maakte hij zijn debuut als gastdirigent bij de Münchener Symphoniker. Op 1 oktober 2022 werd hij benoemd als chefdirigent van de Fanfare ‘Bereden Wapens’. Sinds 1 september 2022 is hij benoemd als hoofdvakdocent HaFaBra directie aan het Conservatorium te Maastricht. Daarnaast is hij actief als jurylid bij de KNMO en internationale muziekbonden. Naast zijn werk als dirigent, docent en jurylid is hij sinds 2019 onder de naam Pixie Dust actief als producent van elektronische muziek, waarmee hij alleen al in 2021 meer dan 5 miljoen luisteraars bereikte.

Johnny Rosenberg

Johnny Rosenberg werd geboren op 11 september 1977 in Eindhoven en behoort tot de zeer muzikale zigeunerfamilie Rosenberg (van o.a. The Rosenberg Trio). Hij begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en maakte, samen met zijn neefje Jimmy Rosenberg, furore met de Gipsy Kids welke later overging in de groep Sinti, waarmee ze begin jaren negentig door Europa en de Verenigde Staten tourden en o.a. in het voorprogramma van James Brown en Mariah Carey stonden. Samen met zijn andere neefje Mozes Rosenberg speelde hij de afgelopen jaren met zijn jazz-trio ‘Rosenberg Van Mullem’ en hebben ze het album Obsession opgenomen. Hun theatertour van 2009 deden ze samen met pianist Rob van Bavel en hun laatste theatertour (2010) samen met Dutch Diva Joke Bruijs en vibraphonist Frits Landesbergen waarmee ze tevens een studioalbum (On the Road) opnamen. Theaterseizoen 2013 excelleerde Johnny als zanger met The Rosenberg Trio.

Maar waar Johnny tegenwoordig het meeste bekend om is, is zijn zangcarrière. Vanaf eind jaren negentig begon hij zich te ontwikkelen als zanger, sleepte hij de ene na de andere talentenjachtprijs binnen en behaalde in 2005 de derde plaats in de finale van het Nationaal Songfestival met zijn eigen geschreven latin-pop song “When forever ends”. In 2010 deed Johnny mee aan het tv-programma ‘The Voice Of Holland’, waarbij hij vanaf zijn eerste auditie iedereen om zijn vinger wond en in korte tijd een Bekende Nederlander werd met een hoopvolle carriere in het verschiet. Johnny’s deelname aan het tv-programma ‘The Voice Of Holland’ bracht de gelegenheid om live een duet te zingen met zanger James Blunt. Ook ontmoette Johnny zijn grote idool Michael Bublé backstage tijdens een concert, en kreeg daar niet alleen de gelegenheid om wat met Bublé te praten maar ook om samen te zingen.