Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Sandbox Percussion

Sandbox Percussion, door The Guardian omschreven als ‘virtuoos en uiterst betoverend’, heeft zichzelf gevestigd als een vooraanstaand voorstander van deze generatie hedendaagse percussiekamermuziek. Samengebracht door hun liefde voor kamermuziek en het simpele plezier van samen spelen, fascineert Sandbox Percussion het publiek met uitvoeringen die zowel visueel als auditief verbluffend zijn. Door meeslepende samenwerkingen met componisten en artiesten proberen Jonathan Allen, Victor Caccese, Ian Rosenbaum en Terry Sweeney een breder publiek te betrekken bij klassieke muziek.

Sandbox Percussion treedt op in de Verenigde Staten en maakte in 2019 hun debuut in Groot-Brittannië op het Vale of Glamorgan Festival in Cardiff, waar ze een nieuw werk van Benjamin Wallace voor percussiekwartet en kermisorgel in première brachten. In het seizoen 2019-2020 bracht Sandbox Percussion Don't Look Down in première, een nieuw werk van Christopher Cerrone, met pianist Conor Hanick, als onderdeel van een nieuwe livestream-concertserie in het Caramoor Center for Music. Ook presenteerden ze in Dumbarton Oaks een uitvoering van een nieuw werk van Viet Cuong. Sandbox Percussion heeft vier afzonderlijke muziekprogramma's van John Luther Adams gepresenteerd in het Storm King Art Center, Tippet Rise Art Center, Caramoor Center for Music and the Arts en de String Theory-concertserie in Chattanooga, TN. Sandbox voerde Viet Cuongs concert Re(new)al uit met het Albany Symphony en het Curtis Symphony Orchestra, en bracht een blazersensembleversie van het werk in première met de Brooklyn Wind Symphony. Sandbox werkte samen met acteur en schrijver Paul Lazar aan een portretconcert met muziek van John Cage aan het Institute for Advanced Study van Princeton University, en gaf drie uitverkochte uitvoeringen van Music for Eighteen Musicians met Emerald City Music in Seattle, WA.

Met een druk concertschema heeft Sandbox ook masterclasses en coachings gegeven op scholen als het Peabody Conservatory, Curtis Institute, de University of Southern California, Kansas University, Cornell University en Furman University. Terwijl ze daar waren, coachten ze studenten bij enkele van de meest cruciale werken in het percussierepertoire, waaronder Steve Reich’s Drumming, György Ligeti’s Síppal, Dobbal, Nádihegedüvel en John Cage’s Third Construction. Deze onderwijservaringen hebben het kwartet geïnspireerd om een ??rol van pedagogiek en mentorschap voor de huidige jonge generatie muzikanten na te streven. In 2016 richtte Sandbox Percussion het NYU Sandbox Percussion Seminar op - dit seminar van een week nodigt percussiestudenten van over de hele wereld uit om een ??aantal van de meest toonaangevende percussiekamermuziekrepertoires van vandaag te repeteren en uit te voeren op de iconische locatie National Sawdust in Brooklyn.

In 2020 bracht Sandbox Percussion hun debuutalbum And That One Too uit op Coviello Classics. Het album bevat werken van Andy Akiho, David Crowell, Amy Beth Kirsten en Thomas Kotcheff die al jarenlang samenwerkten.

In het seizoen 2020-21 lanceert Sandbox Percussion een groep nieuwe virtuele initiatieven: een concertserie die live wordt gestreamd vanuit hun studio in Brooklyn. , #sandboxsunday - een live gestreamde reeks gesprekken met componisten, artiesten en andere nauwe medewerkers, en maandelijkse live-lezingen van nieuwe werken ingezonden door componisten van over de hele wereld. In 2021 brengt Sandbox Seven Pillars uit, een avondvullend werk in opdracht van Andy Akiho, met regie en lichtontwerp door Michael McQuilken.