Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Pieterjan Vranckx

Pieterjan werd in 1982 geboren in een huis vol muziek en fotografie. Hij kreeg zijn eerste drumstel op 5-jarige leeftijd; het was het begin van een lange, muzikale reis.

In 2005 behaalde hij, na zijn studies aan de Luka-Arts-school in Leuven, zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen onder supervisie van Koen Wilmaers en Carlo Willems. In dat jaar maakte hij zijn droom waar en trad hij toe tot het Antwerp Symphony Orchestra (ASO) als solopercussionist en tweede paukenist. In 2010 werd hij eerste paukenist van dit orkest.

Gedurende ruim 15 jaar bij het ASO had hij de eer om te spelen met vooraanstaande dirigenten, waaronder Jaap van Zweden, Edo de Waard, Lahav Shani, Elim Chann en Phillippe Herreweghe.

Sinds 2013 wordt hij door Phillippe Herreweghe uitgenodigd om te spelen bij het Collegium Vocale Gent en het Orchestre des Champs-Elysées.

Naast zijn liefde voor het romantische en moderne repertoire, cultiveerde hij een interesse voor de historische uitvoeringspraktijk. Het verzamelen en restaureren van oude pauken en trommels is een passie geworden.

In 2015 had Pieterjan het voorrecht om met zijn collega’s van het ASO ‘Groove’ te spelen en op te nemen: een slagwerkconcert van Wim Henderickx dat de slagwerker tot het uiterste drijft. De opname werd bekroond met een positieve Critic’s Choice-recensie in Gramophone.

Naast zijn andere activiteiten deelt Pieterjan zijn passie door muziekles te geven aan De Kunsthumaniora in Antwerpen. Hij geeft ook masterclasses aan de academie van het ASO.

Spelen met de verschillende orkesten, ensembles, muzikanten, dansers en acteurs in binnen- en buitenland is meer dan een passie: het is een droom die uitkomt, een vervullende muzikale reis waarvoor hij zeer betrokken is. dankbaar.