Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Machi Ishida

Follow

www.machiishida.com

Machi Ishida (zij/haar) is een Japanse marimbist en percussionist gevestigd in Hiroshima, Japan.
Machi maakt al sinds haar negende kennis met marimba en ontving de eerste prijs, de publieksprijs en de prijs voor beste prestatie op de Stuttgart World Marimba Competition (2022), waarmee ze de eerste persoon was die drie prijzen tegelijk won. Machi heeft ook prijzen ontvangen in andere competities van wereldklasse, waaronder de 4e prijs en de Best Performance Award op de Belgium Universal Marimba Competition (2021), de 2e prijs op de Taiwan International Percussion Convention Competition (TIPCC) (2017) en de Espoir Award in de algemene duocategorie van de Osaka International Music Competition op 12-jarige leeftijd (2005).

Photos: Theresa Pewal

Machi treedt regelmatig op over de hele wereld, na optredens in Oostenrijk, China, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Japan, Mongolië, Taiwan en de Verenigde Staten. Hoogtepunten waaronder een masterclass aan de Royal Danish Academy of Music (RDAM), een concert, 'Ballade' met Tanel-Eiko Novikov in de RDAM Percussion Hall, met als solist in Edition Svitzer's muziekvideo's voor Adam Tan's 'LEVEL100' en Heng Liu's ' When I Think Of You', en masterclasses en recitals met Adam Tan aan de Universiteit van Memphis, Arkansas State University, Middle Tennessee State University en University of North Alabama. Machi gaf ook vijf jaar lang 100 concerten per jaar in Japan als lid van het Hiroshima Junior Marimba Ensemble.

Machi is ook lid van Marimba Twins, een percussieduo met haar tweelingzus Maho Ishida. Marimba Twins heeft sinds hun debuut in 2012 talloze optredens en zes duorecitals gegeven, waarbij ze de eerste prijs ontvingen in de categorie Duo/Trio van de Swiss Percussion Competition (2019). Marimba Twins is uitgebreid om educatieve projecten aan te bieden aan duizenden basisschool- en middelbare scholieren in heel Japan.

Machi heeft een Bachelor of Music Culture Education van de Universiteit van Hiroshima, een master in percussie van de Elisabeth University of Music (Japan), waarna ze aan het Conservatoire de Strasbourg (Frankrijk) een specialistische graad heeft gestudeerd, waar ze met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Machi studeerde bij Emmanuel Séjourné, Hironori Ogawa, Momoko Kamiya, Sumiko Sato en Thomas Vandevenne. Machi is ook een beursontvanger van het Hiroshima Peace Creation Fund en blijft haar andere passies van percussie verkennen, zoals darabuka, tombak, riq en daf.

Machi is een Kolberg Mallets Artist (Duitsland) en is een artiest voor Edition Svitzer en Svitzer Music (Denemarken).