Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Yen-Chieh CHEN

Yen-Chieh CHEN, een Taiwanese euphoniumspeler, is een actueel euphonium van het Taipei Symphony Orchestra TSO Wind Orchestra.

Hij slaagde voor het toelatingsexamen van het Conservatoire de Rueil-Malmaison en vervolgde vervolgens in 2007-2011 een verdere studie in Parijs. Tijdens deze periode studeerde hij bij prof. Andre Gilbert en behaalde hij verschillende diploma's, waaronder: C.lllSpe 1 Prix, Diplome d'Etudes Musicales, Prix d'Excellence en de Perfectionnement Prix de Virtuosite.

Yen-Chieh trad op met verschillende beroemd blaasorkest, waaronder het Taipei Symphony Orchestra TSO Wind Orchestra, het National Taiwan Symphony Orchestra Wind Orchestra, Wings of the Angles Wind Band, Taiwan Wind Ensemble. Vooral trad hij op als solist bij harmonieorkest of zomerfestivalband.

Naast optreden heeft hij ook passie voor lesgeven. Hij is euphonium- en tubaleraar, muziekbegaafde klas en symfonieorkest van het Ministerie van Nationale Defensie. In het verleden begeleidde hij leerlingen die deelnamen aan de Nationale Studentencompetitie Muziek en daar de 1e prijs behaalden (jonge artiest en koperkwintet).