Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Sam Ista

Follow

www.samista.be

Sam Ista werd geboren in Roeselare, België, in juni 1993.

Op 18-jarige leeftijd besloot hij naar Leuven te verhuizen, waar hij zijn masterdiploma in Euphonium behaalde aan de Luca School of Arts met Nick Ost als zijn professor. Tegelijkertijd volgde hij lessen bij Adams Artists Ludwig Albert en Chin Cheng Lin om zijn masterdiploma percussie, specialisatie Marimba, te behalen.

Tijdens zijn studententijd volgde hij masterclasses bij euphoniumspelers Glenn Van Looy, David Thornton, Olivier Haas en Katrina Marzella. Om zijn vaardigheden op de marimba te verbeteren volgde hij cursussen van marimbaspelers Eriko Daimo, Rebecca Kite en Miguel Bernat.

Naast zijn freelance banen en projecten heeft Sam de mogelijkheid om met veel orkesten te spelen, bijvoorbeeld Symfonieorkest Vlaanderen, Opera Ballet Vlaanderen, De Munt, Crossbones Trombones, European Philharmonia en Euregio Brass Wind and Percussion.

Hij werkt als docent koper- en slagwerk en dirigent van diverse schoolbands aan de muziekacademie van Torhout.

Sam speelde een aantal jaren in brassbands en werd in 2017 Nationaal Kampioen met Brassband Bacchus in eerste divisie, als aanvoerder euphonium van de band. Op dit moment combineert Sam zijn werk met studeren aan het KASK Conservatorium Gent om een ??Masterdiploma Trombone te behalen, onder leiding van Luc De Vleeschhouwer.