Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Rodin Rosendahl

Follow

Rodin Rosendahl (1992) studeerde bij Perry Hoogendijk aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zowel zijn bachelordiploma als zijn masterdiploma behaalde. Daarnaast volgde hij lessen bij euphoniumvirtuoos Steven Mead aan het Royal Northern College of Music in Manchester.

Rodin's Adams Gear

In 2012 werd Rodin uitgenodigd om als ‘Emerging Young Soloist’ deel te nemen aan de International Tuba/Euphonium Conference in Linz. In 2017 behaalde hij een derde plaats op het internationale Euphonium/Saxhoorn Concours in Tours, Frankrijk. Daarnaast heeft hij verschillende prijzen gewonnen tijdens diverse brassband-kampioenschappen.

Sinds 2017 is Rodin euphoniumspeler van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daarvoor speelde hij bij de fanfare Bereden Wapens. Ook heeft hij diverse malen geremplaceerd bij diverse symfonieorkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Rodin is sinds 2017 als docent euphonium verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Short-action valve block

Rodin bespeelt een op maat gebouwd E1 euphonium met een 0,60 Sterling zilveren beker. In samenwerking met Rodin ontwikkelden de Adams-instrumentmakers een "short-action" ventielblok voor zijn instrument.

Het basisidee achter deze innovatie is het creëren van een modern instrument dat maximaal comfort biedt bij het spelen van snel en technisch repertoire. De ventielen zijn korter, waardoor ze eerder reageren.

Rodin: "Het euphoniumrepertoire wordt tegenwoordig steeds technischer en uitdagender, met veel snelle noten. Het Adams "short action" ventielblok geeft mij extreem speelcomfort in deze snelle passages. Naar mijn mening zou iedere euphoniumspeler dit op zijn minst moeten proberen".