Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Perry Hoogendijk

Perry Hoogendijk is de solo-tubaïst van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij begon op negenjarige leeftijd met het bespelen van de tenortuba. Hij kreeg de eerste lessen van zijn vader, waarna hij overstapte op de bastuba. Aan het Hilversums Conservatorium haalde hij zijn diploma Docerend en Uitvoerend Musicus.

Perry's Adams Gear

Hij zette zijn studie voort aan de Conservatoria van Essen en Detmold, waar hij les kreeg van Hans Nickel, solotubaïst van het WDR Sinfonieorchester in Keulen. Ook maakte Perry Hoogendijk een aantal studiereizen naar Chicago, waar hij les kreeg van Rex Martin, Gene Pokorny en Charles Vernon en deelnam aan een van de laatste masterclasses die de legendarische tubaïst en pedagoog Arnold Jacobs ooit gaf.

In Juli 1997 werd Perry door Roger Bobo uitgenodigd om op de Internationale Tuba Conferentie in Riva del Garda, Italië, een soloprogramma te spelen als Emerging Young Artist. In december 1999 was hij finalist tijdens de solo-tubacompetitie van het TubaMania festival in Sydney.

Tussen 1996 en 2004 was Perry Hoogendijk tubaïst van het Noordhollands Philharmonisch Orkest (later opgegaan in Holland Symfonia). In september 2004 werd Perry aangenomen als solotubaïst van het Concertgebouworkest én aangesteld als docent tuba aan het Conservatorium van Amsterdam.

Perry Hoogendijk zet zich in voor het ontwikkelen van nieuw repertoire voor tuba. In 2013 verscheen zijn cd Quicksilver, met nieuwe werken voor tuba solo begeleid door diverse HaFaBra-ensembles.

Perry Hoogendijk bespeelt diverse instrumenten uit de collectie van de Foundation Concertgebouworkest. De meest recente aanwinst is een F-Tuba uit 2019, die de firma Adams speciaal voor hem heeft gebouwd. Daarnaast heeft hij ook nog een bes-tuba (ook wel contrabastuba genoemd) tot zijn beschikking.

De Amerikaanse Vrienden van het orkest schonken een York C-tuba, die hij via de Foundation in bruikleen heeft. Tenslotte schaften de Concertvrienden van het orkest voor Perry Hoogendijk een F-Tuba Melton aan. Dit instrumnten schonken zij aan de Foundation.