Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Mauro Martins

Follow

Mauro António Martins is een fenomenale euphoniumspeler uit Portugal. Hij vond zijn passie voor muziek in lokale symfonische blaasorkesten en op 15-jarige leeftijd trad hij toe tot EPABI - The Professional School of Arts in Covilhã, waar hij euphonium studeerde bij onder anderen Nuno Machado, Ricardo Antão en Luís Oliveira. Hij vervolgde zijn muzikale studie bij Sérgio Carolino en Ricardo Antão aan de School of Music and Performing Arts (ESMAE) in Porto.

Mauro's Adams Gear

Hij won vele prijzen in internationale wedstrijden, waaronder de 1e prijs bij het Terras De La Salette concours (Oliveira de Azeméis, Portugal), de 1e prijs bij concours Filarmonia d'Ouro (2017) en de 1e prijsbij het Concours International de Saxhorn, Euphonium en Tuba de Tours. (2019).

Tijdens zijn studie haalde Mauro veel inspiratie uit het spel van bekende solisten als Sérgio Carolino, Thomas Rüedi, Demondare Thurmann, Roland Szentpali, Anthony Caillet en Gene Pokorny. Al op jonge leeftijd is hij een graag geziene gast op evenementen in binnen- en buitenland. Zo gaf hij afgelopen jaren acte préséance op het North Texas Low Brass Camp (VS), het Asian Tuba and Euphonium Festival (ATEF) in Peking, trad hij veelvuldig op als solist en gaf masterclasses in Noorwegen, Spanje, Nederland, China en de Verenigde Staten. Zonder twijfel is dit het grootste talent op euphonium van zijn generatie. 

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info