Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Josquin Chuffart

Josquin werd geboren te Doornik in 1978 en begon zijn muzikale studies bij Christian Fleuré (de Muntschouwburg) en daarna bij Thierry Meurisse.

In 1997 startte hij zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van José Schyns. Hij haalde verschillende Eerste Prijzen en ging verder studeren aan het Conservatoire National Supérieur de Musique te Paris. Daar behaalde hij een Diplôme de Formation Supérieure hoogste onderscheiding, maar ook een certificaat op contrabas trombone en DFS kamermuziek in een brass quintet met Ibrahim Maalouf.

Hij musiceerde o.a. bij de Muntschouwburg Brussel, de Opera van Parijs, de Opera van Lyon, de Opera van Luik, de Opera van Straatsburg, het Nationaal Orkest d'Ile-de-France, het Nationaal Orkest van Montpellier, het Nationaal Orkest van Strasbourg, Het Zwitsers Romande Orkest,  het Philharmonisch Orkest van Luxembourg, het Brussels Philharmonic en het Nationaal Orkest van België. Hij verleende zijn medewerking ook aan verschillende projecten met o.a. Damon Albarn, Hemut Lotti en Sandra Kim.

Als docent gaf hij les in Lyon, Doornik, Beloeil, en momenteel in Geel en Diest. Sinds 2010 is Josquin bastrombonist bij de Belgische Defensie en sinds 2014 is hij bastrombonist bij de Muzikkapel van de Gidsen.Josquin speelt op de nieuwste bastrombone van Adams. 

Josquin Chuffart's Adams Gear