Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Guido Segers

www.guidosegers.de

Guido Segers is solotrompettist van de Münchner Philharmoniker. Hij werd geboren in Bree, België. Hij begon zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Tijdens zijn eerste opleidingsjaren in Brussel en aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Luttich behaalde hij al eerste prijzen in de categorieën trompet en kamermuziek. Verdere eerste prijzen volgden op de concoursen "Pro Civitatae" en TENUTO.

Guido was nauw betrokken bij het ontwikkelingsproces van verschillende Adams koperblaasinstrumenten.

De instrumenten van Adams zijn uniek qua geluidskwaliteit en projectie. Bravo!

Een grote dank aan het hele Adams team voor de open en eerlijke manier van communiceren en het implementeren van verbeterpunten. Het was een eer om deel uit te maken van het ontwikkelingsproces.

Van1985 tot 1990 kreeg de trompettist de laatste hand van zijn professor Pierre Thibaud aan het Conservatoire National Superieur de Musique in Parijs. Vervolgens werkte Guido vanaf 1985 als solotrompettist bij het Nationaal Orkest van Belgie in Brussel en was hij docent aan de conservatoria in Brussel en Maastricht.

In 1994 werd Guido Segers gekozen tot solotrompettist van de Münchner Philharmoniker. De toenmalige chef-dirigent, Sergiu Celibidache, verklaarde enthousiast: 'Na zoveel jaar hebben we eindelijk de juiste gevonden.' Celibidahce's opvolger James Levine is ook overtuigd: "Guido Segers is een trompettist met een ongelooflijke precisie".

Als kamermusicus is de trompettist veelgevraagd in verschillende ensembles. Samen met het koperensemble "Blechschaden", dat bestaat uit leden van de Münchner Philharmoniker, geeft Guido Segers jaarlijks 70 concerten over de hele wereld. Daarnaast is de trompettist een van de oprichters van het koperkwintet van de Münchner Philharmoniker.

Kleinere kamermuziekgroepen zoals "Trio Con Brio" met trompet, trombone en piano, of duo's met trompet en orgel, maar ook trompet en drums, completeren het uitgebreide repertoire van de musicus.

Naast concerten en recitals als duopartner en kamermusicus, treedt Guido Segers regelmatig op als solist met vooraanstaande orkesten zoals het Münchner Philharmoniker, het Nationaal Orkest van Belgie en het Limburgs Symphonie Orkest. Zijn concerten worden opgenomen voor radio en televisie.

De ondersteuning van jonge kunstenaars is van bijzonder belang voor Guido Segers. Zijn werk als docent omvat het dienen als co-voorzitter aan het College of Music in Tiflis, Georgië / Kaukasië, mastercursussen in Duitsland en in het buitenland, onder andere op het Schleswig-Holstein muziekfestival.Sinds 2000 wordt veel aandacht besteed aan de "International Auditions Academy," opgericht door Guido Segers, die plaatsvindt in München op regelmatige tijdstippen.

Een nauwe muzikale samenwerking verbindt de musicus met gerenommeerde trompettisten als Guy Touvron, Bernard Soustrot, Philip Jones of Maurice André, van wie de laatste noemt Guido Segers een "kunstenaar met een warme, zachte toon."