Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Glyn Williams

Glyn Williams werd geboren in Aberystwyth, Wales, waar hij door zijn oom kennis maakte met muziek en graag euphonium speelde bij Towyn Silver Royal Oakley en Menai Bridge, allemaal lokale bands.

Glyn werd in 1995 aangesteld als solo-euphonium bij de Foden's Band en droeg bij aan vele wedstrijden. overwinningen waaronder de Swiss Open, All England Masters, French Open, Brass in Concert, North West Area Finals meer dan 10 keer, de titels van National & British Open Brass Band Champions of Great Britain, English National Champions en All England International Masters Champions. 2012 was het hoogtepunt van dit uitdagende succes toen Foden’s zowel de Open als de Nationale Kampioenschappen won.

Glyn's Adams Gear

Glyn's custom configuration

Bell material: Red Brass 0.60
Bell diameter: Ø 305 mm (12") with soldered ring
Body material: Brass 0.80
Finish: Silver plated
Trigger: Included

The Cory Band

Na twintig jaar dienst bij Foden’s Band nam Glyn in de zomer van 2015 de hartverscheurende beslissing om naar Zuid-Wales te verhuizen en zich bij de Cory Band aan te sluiten, waarmee hij een heel nieuw hoofdstuk begon in zijn carrière als brassband. Sindsdien heeft Glyn een cruciale rol gespeeld bij het helpen van Cory om geschiedenis te schrijven in een ongekend Grand Slam-jaar 2016, toen de band de titels European, British Open, National en Brass in Concert won. Glyn heeft onderweg vele prijzen voor beste instrumentalisten gewonnen, waarvan de meest recente tijdens de Europese Brassbandkampioenschappen 2017 in Oostende, België. In 2019 maakte Glyn deel uit van de Cory Band toen ze opnieuw de Grand Slam behaalden en de titel BrassPass UK Band of the Year aan hun onderscheidingen toevoegden.

Adams' toewijding aan innovatie en toewijding aan het produceren van instrumenten van wereldklasse vormen een perfecte aanvulling op mijn artistieke ambities

Muzikaal leider en docent

Hij staat ook hoog aangeschreven als muzikaal leider, aangezien hij van 2004 tot 2015 de functie van professionele dirigent bij de Marsden Silver Prize Band bekleedde, met groot wedstrijdsucces. Meer recentelijk heeft hij samengewerkt met de Aldbourne Band, waar hij hen heeft aangestuurd om in 2022 regionale kampioenen van Zuidwest-Engeland te worden en ter voorbereiding op wedstrijdoptredens op zowel de British Open Championships als de National Brass Band Championships sinds 2019. Hij kijkt er erg naar uit. om de Aldbourne Band te leiden naar hun eerste optreden op het prestigieuze Brass in Concert Championship in de herfst van 2023.

Glyn wil zijn kennis, ervaring en enthousiasme voor het koperspel graag doorgeven, en is er trots op een vaste docent te zijn bij de National Youth Band uit Wales (waarvan hij alumni is) en de National Youth Brass Band of Great Britain. Hij heeft de afgelopen jaren ook met veel plezier samengewerkt met de National Youth Brass Band of Scotland en de National Youth Brass Band of Switzerland.

Glyn is een Adams Euphonium endorser.