Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Frederik Leroy

Follow

Frederik Leroy is een veel gevraagd solist en Principal Solo Euphonium van Kortrijk Brass Band. Hij is actief als leerkracht koper aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans “Adriaan Willaert” Roeselare, de Kunstacademie Poperinge en de Stedelijke Academie voor Beeld, Muziek en Woord te Menen.

Frederik volgde euphonium en piano aan de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord te Ieper. In 2000 studeerde hij er af voor euphonium met grootste onderscheiding 100% met lof van de jury. Voor deze uitzonderlijke prestatie kreeg Frederik de stadsmedaille, de Victor Legleyprijs en de speciale prijs van de Rotary Club.

Al op jonge leeftijd behaalde hij provinciale, nationale en internationale titels met als hoogtepunten; Finalist van de Nationale wedstrijd voor Muziek en Woordkunst Axion Classics van Dexia Bank, Finalist International Youth Soloist Contest Purmerade (NL). Nationaal Laureaat Solistenwedstrijd Vlamo en Fedekam.

Op 18 jarige leeftijd trok Frederik naar het Koninklijke Vlaams Conservatorium van Antwerpen waar hij euphonium, kamermuziek, directie (Dirk Decaluwé), arrangement (Jan Hadermann) en aggregaat studeerde en behaalde er in 2005 zijn masterdiploma en aggregaatsdiploma. Gedurende zijn studies was Frederik lid van Brass Band Willebroek o.l.v. zijn euphoniumdocent Frans Violet.

Hij volgde masterclasses bij Steven Mead, Patrick Sheridan, Stef Pillaert, Nick Ost en David Thornton. Als freelance muzikant nam Frederik deel aan enkele prestigieuze projecten van het Vlaams Radio Orkest.

Na zijn opleiding aan het Conservatorium studeerde Frederik trombone en behaalde zijn diploma met 98% van de punten. In 2007 werd Frederik uitgeroepen tot Best Euphonium Soloist in Folkstone (G.B.) en in 2012 Best Euphonium Soloist in Crawley (G.B.). In 2019 mocht Frederik de Belgische première van ‘Pulse’ (Thomas Doss) vertolken in de deSingel, Conservatorium Antwerpen.