Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Alpha Serie Marimba

Ontdek de ongeëvenaarde klasse van de Adams Alpha. Een ware revolutie bij zijn introductie, en vandaag de dag nog steeds iconisch. In samenwerking met KesselsGranger DesignWorks is dit instrument ontwikkeld om op ieder podium te schitteren. Van de vloeiende boog in de resonatoren tot de exclusieve houtafwerking en het naamplaatje in geborsteld aluminium: de Alpha belichaamt puur design en is beschikbaar in maar liefst twaalf verbluffende kleurencombinaties. Ontdek de ultieme harmonie tussen vorm en functie met de Adams Alpha en laat je betoveren door zijn ongeëvenaarde schoonheid.

De Alpha marimba staat symbool voor een nieuwe generatie artiesten. Zo zou iedere marimba moeten klinken.

Nog belangrijker is de klank van het instrument. De Alpha marimba laat zijn daden spreken. Muzikale, uiteraard. Dankzij de unieke 'Alpha stemmethode' geniet je van een kristalheldere projectie, of je nu speelt in een kleine studio of een grote concertzaal. Zuiverheid, articulatie en projectie staan centraal bij dit instrument. Bereik moeiteloos je publiek en kies voor de Alpha marimba. Ontdek de kracht van puur geluid. 

Creƫer een meeslepende muzikale ervaring

Dankzij de iinovatieve Adams Alpha stemtechnologie worden jouw muzikale ideeën kraakhelder en met uiterste precisie vertolkt richting jouw publiek.

High
In het hoge register van de Alpha marimba sta je versteld van de nauwkeurigheid en kracht die de toetsen produceren. Bovendien is de Adams Alpha marimba getest als de marimba met het minste frame-geluid.

 

Mid
Dankzij de nauwkeurige positionering van de boventonen wordt vervorming geminimaliseerd en krijgt het middenregister een open, zingend karakter. Ongeacht het tempo van je spel, zullen frasering en dynamiek prachtig worden geprojecteerd in elke ruimte.

 

Bass
De unieke software waarmee de stemmers van Adams werken, stelt hen in staat om tot een zesde boventoon nauwkeurig te stemmen in het basregister. Daarnaast is Adams erin geslaagd om het houtwerk van het frame zo te ontwikkelen dat de Alpha het meest stijve frame in de markt heeft. Deze combinatie resulteert in het meest nauwkeurige, dynamische en op afstand krachtigste basmarimba-geluid dat je zult vinden.

Een eerlijke prijs voor een topinstrument

Iedere Adams Alpha marimba is voorzien van een topkwaliteit keyboard, vervaardigd uit premium Honduras rosewood, gestemd met de Alpha stemtechnologie. Altijd voor een eerlijke prijs. Met een Adams instrument koop je een duurzaam instrument en hoef je geen onnodige en veel te dure keyboard-opties aan te schaffen, omdat ieder instrument de hoogst mogelijke standaard biedt.

Ervaar waarom de grootste solisten kiezen voor de Adams Alpha marimba. Martin Grubinger, Ji Hye Jung, Christoph Sietzen, Svet Stoyanov, Simone Rubino, Alexej Gerassimez en vele anderen hebben al gekozen voor de ongeëvenaarde klank en kwaliteit van de Adams Alpha marimba. Nu is het jouw beurt.

Onze Artiesten

Het oog wil ook wat

Als artiest probeer je de menselijke zintuigen volledig te activeren. Om een instrument te creëren met een onderscheidend professioneel design, heeft Adams de handen ineengeslagen met de getalenteerde designers van KesselsGranger DesignWorks. De verfijnde lijnen en opvallende designkenmerken van de Alpha serie worden nu gecombineerd met verschillende kleurenopties om jouw Alpha helemaal te personaliseren.

Elke Alpha is verkrijgbaar in vier resonatorkleuren en vier railkleuren naar keuze voor een instrument dat net zo uniek is als jij.
De rails en kopstukken van Frans eiken zijn verkrijgbaar in de volgende beitskleuren: Graphite - Walnut - White Wash - Espresso
De lichtgewicht aluminium resonatoren zijn verkrijgbaar in de volgende krasbestendige poedercoat kleuren: Midnight Black - Desert - Satin Gold - Titanium Silver

Op speciaal verzoek bieden wij ook een speciale service die elke gewenste kleur kan leveren

Specificaties

Model: MAHA50-*..
Keyboard: Honduras Rosewood
Toetsbreedte: 72 - 40 mm
Bereik: 5 octaven (C2 – C7)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 255 cm
Breedte lage kant: 104 cm
Breedte hoge kant: 56 cm
Hoogte: Verstelbaar 90-104 cm
Frame: Adams Apex

Model: MAHA43-*..
Keyboard: Honduras Rosewood
Toetsbreedte: 67 - 40 cm
Bereik: 4.3 octaven (A2 – C7)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 213 cm
Breedte lage kant: 90 cm
Breedte hoge kant: 56 cm
Hoogte: Verstelbaar 90-104 cm
Frame: Adams Apex

* Kleurcombinaties Alpha

11. Grafiet - Midnight Black
12. Grafiet - Desert
13. Grafiet - Mat Goud
14. Grafiet - Titanium Zilver

21. Walnoot - Midnight Black
22. Walnoot - Desert
23. Walnoot - Mat Goud
24. Walnoot - Titanium Zilver

31. Whitewash - Midnight Black
32. Whitewash - Desert
33. Whitewash - Mat Goud
34. Whitewash - Titanium Zilver

41. Espresso - Midnight Black
42. Espresso - Desert
43. Espresso - Mat Goud
44. Espresso - Titanium Zilver

Best klinkende hout ter wereld

Honduras Rosewood, een zeer zeldzame houtsoort met een ongeëvenaarde klankkwaliteit, gedijt in het hart van Centraal-Amerika. De magie van de resonantie is zelfs hoorbaar in een onbewerkt stuk Honduras Rosewood, dat niet alleen bekend staat om zijn uitzonderlijke klank, maar ook om zijn ongekende hardheid en duurzaamheid. Deze unieke kenmerken maken dit hout het meest voortreffelijke en waardevolle materiaal voor het vervaardigen van malletinstrumenten, zoals de betoverende marimba.

Lees hier meer over ons Honduras Rosewood

Het leven is te mooi voor compromissen. Om dingen na te laten. Om je droom niet na te jagen.

Het Apex Frame

Het Apex Frame is de nieuwe basis voor alle Adams mallet instrumenten en is ontworpen vanuit degedachte van stabiliteit en functionaliteit. Het verfrissende design heeft bovendien een positieve invloed op de klankkwaliteit van de instrumenten met dit frame.

De lage dwarsbalk met innovatieve, sterke verbindingen en geïntegreerde schoren, resulteren in een zeer degelijk frame dat zich makkelijk laat verplaatsen, extreem stabiel is en bovendien minder frame-sound heeft dan ieder ander frame op de markt.­

De gebruiksvriendelijke en oersterke Adams hoogteverstelling is in een verbeterd ontwerp toegepast bij het design van het frame. Apex bestaat bovendien uit slechts drie onderdelen, waardoor het frame snel te (de)monteren en gemakkelijk te vervoeren is.

 

Met ongeveer 20.000 inzendingen per jaar is de Red Dot Design Award een van de grootste designwedstrijden ter wereld. De beste producten van elk jaar worden geëerd met de Red Dot Award: Product Design.

In 2023 werden producten ingezonden en beoordeeld in 51 wedstrijdcategorieën. Hiervoor kwam een jury van 43 leden bijeen. Zij kwamen tot hun oordeel over welke van de inzendingen voor productdesign voldeden aan de criteria voor een Red Dot award of een Red Dot: Best of the Best op basis van de vier principes van goed ontwerp en door rekening te houden met het sociaal-culturele karakter, het specifieke technische aandachtsgebied en de deskundigheid op het gebied van design.

Alpha Red Dot page

Alpha Marimba Tassen

Met onze vernieuwde Alpha marimba-tassen zorg je ervoor dat je instrument jarenlang meegaat. Een absolute must-have als je regelmatig onderweg bent. De tassen zijn gemaakt van cordura en hebben meerdere extra sterke handgrepen, schouderbanden en heavy-duty ritsen.

Meer informatie over Adams Percussion?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken