Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Adams Alpha Serie Marimba

Geen enkele marimba ziet er net zo uit, of klinkt zo goed zoals de Adams Alpha. Een revolutie bij de introductie, en vandaag de dag nog steeds iconisch. In samenwerking met KesselsGranger DesignWorks is een instrument ontwikkeld dat straalt op ieder podium. Van de vloeiende boog in de resonatoren tot de exclusieve houtafwerking en de naamplaat in geborsteld aluminium: De Alpha staat voor puur design en is verkrijgbaar in twaalf kleurencombinaties.

De Alpha marimba staat symbool voor een nieuwe generatie artiesten. Zo zou iedere marimba moeten klinken.

Nog belangrijker is de klank van het instrument. De Alpha marimba laat zijn daden spreken. Muzikale, uiteraard. De met het instrument geïntroduceerde 'Alpha stemmethode' is ongeëvenaard en zorgt voor een kristalheldere projectie bij iedere aangelegenheid. Of je nu in een kleine studio of een grote concertzaal speelt, het geluid van dit instrument blijft altijd krachtig en transparant. Bij de ontwikkeling van de Alpha stemtechniek lag naast zuiverheid namelijk de focus op articulatie en projectie. Jij wilt toch ook dat jouw muzikale ideeën het publiek bereiken?

Creëer een meeslepende muzikale ervaring

Dankzij de iinovatieve Adams Alpha stemtechnologie worden jouw muzikale ideeën kraakhelder en met uiterste precisie vertolkt richting jouw publiek.

High
In het hoge register van de Alpha marimba sta je versteld van de nauwkeurigheid en kracht die de toetsen produceren. Bovendien is de Adams Alpha marimba getest als de marimba met het minste frame-geluid.

Mid
De nauwkeurige plaatsing van de boventonen vermindert vervorming en verhoogt de acticulatie en het open, zingende karakter in het middenregister. Frasering en dynamiek, ongeacht het tempo dat u speelt, worden prachtig geprojecteerd in iedere ruimte.

Bass
De unieke software waarmee de stemmers van Adams werken, stelt hen in staat om tot een zesde boventoon nauwkeurig te stemmen in het basregister. Daarnaast is Adams erin geslaagd om het houtwerk van het frame zo te ontwikkelen dat de Alpha het meest stijve frame in de markt heeft. Deze combinatie resulteert in het meest nauwkeurige, dynamische en op afstand krachtigste basmarimba-geluid dat je zult vinden.

Een eerlijke prijs voor een topinstrument

Iedere Adams Alpha marimba is voorzien van een topkwaliteit keyboard, vervaardigd uit premium Honduras rosewood, gestemd met de Alpha stemtechnologie. Altijd voor een eerlijke prijs. Met een Adams instrument koop je een duurzaam instrument en hoef je geen onnodige en veel te dure keyboard-opties aan te schaffen, omdat ieder instrument de hoogst mogelijke standaard biedt.

De Adams Alpha-marimba is niet voor niets de keuze van juist die solisten die op de grote podia staan. Martin Grubinger, Ji Hye Jung, Christoph Sietzen, Svet Stoyanov, Simone Rubino, Alexej Gerassimez en vele anderen gingen u voor bij de keuze voor een Adams Alpha marimba.

Onze Artiesten

Het oog wil ook wat

Als artiest probeer je de menselijke zintuigen volledig te activeren. Om een instrument te creëren met een professioneel design dat zich onderscheidt van anderen, zocht Adams de samenwerking met designers van KesselsGranger DesignWorks. De elegante lijnen en talrijke spraakmakende design kenmerken van de Alpha serie worden gecombineerd met een aantal kleurencombinaties om uw Alpha te personaliseren.

Het Alpha houtwerk is gemaakt van Frans eiken en is verkrijgbaar in de volgende kleuren: Grafiet - Walnoot - Whitewash - Espresso

Dit kan gecombineerd worden met vier kleuren resonatoren:
Zwart - Desert - Mat goud - Titanium Zilver

Op speciaal verzoek bieden wij ook een speciale service die elke gewenste kleur kan leveren

Specificaties

Model: MAHA50-*..
Keyboard: Honduras Rosewood
Toetsbreedte: 72 - 40 mm
Bereik: 5 octaven (C2 – C7)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 255 cm
Breedte lage kant: 104 cm
Breedte hoge kant: 56 cm
Hoogte: Verstelbaar 90-104 cm
Frame: Adams Apex

Model: MAHA43-*..
Keyboard: Honduras Rosewood
Toetsbreedte: 67 - 40 cm
Bereik: 4.3 octaven (A2 – C7)
Stemming: A = 442 Hz 
Lengte: 213 cm
Breedte lage kant: 90 cm
Breedte hoge kant: 56 cm
Hoogte: Verstelbaar 90-104 cm
Frame: Adams Apex

* Kleurcombinaties Alpha

11. Grafiet - Midnight Black
12. Grafiet - Desert
13. Grafiet - Mat Goud
14. Grafiet - Titanium Zilver

21. Walnoot - Midnight Black
22. Walnoot - Desert
23. Walnoot - Mat Goud
24. Walnoot - Titanium Zilver

31. Whitewash - Midnight Black
32. Whitewash - Desert
33. Whitewash - Mat Goud
34. Whitewash - Titanium Zilver

41. Espresso - Midnight Black
42. Espresso - Desert
43. Espresso - Mat Goud
44. Espresso - Titanium Zilver

Best klinkende hout ter wereld

Honduras Rosewood, een zeer unieke houtsoort met een ongeëvenaarde klankkwaliteit, groeit in het hart van Centraal-Amerika. De schoonheid van de resonantie is zelfs al hoorbaar op een onbewerkt stuk Honduras Rosewood, dat naast deze klankkwaliteit bekend staat om zijn extreme hardheid en duurzaamheid. Deze typische kenmerken maken dit hout het beste en meest waardevolle hout dat er bestaat voor het maken van malletinstrumenten, zoals marimba’s.

Lees hier meer over ons Honduras Rosewood

Het leven is te mooi voor compromissen. Om dingen na te laten. Om je droom niet na te jagen.

Het Apex Frame

Het Apex Frame is de nieuwe basis voor alle Adams mallet instrumenten en is ontworpen vanuit degedachte van stabiliteit en functionaliteit. Het verfrissende design heeft bovendien een positieve invloed op de klankkwaliteit van de instrumenten met dit frame.

De lage dwarsbalk met innovatieve, sterke verbindingen en geïntegreerde schoren, resulteren in een zeer degelijk frame dat zich makkelijk laat verplaatsen, extreem stabiel is en bovendien minder frame-sound heeft dan ieder ander frame op de markt.­

De gebruiksvriendelijke en oersterke Adams hoogteverstelling is in een verbeterd ontwerp toegepast bij het design van het frame. Apex bestaat bovendien uit slechts drie onderdelen, waardoor het frame snel te (de)monteren en gemakkelijk te vervoeren is.

 

Meer informatie over Adams Percussion?

Adams werkt met een wereldwijd netwerk van dealers en distributeurs. Bekijk snel bij wie u het beste terecht kunt voor verdere vragen over uw toekomstige instrument. 

Dealer zoeken 

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info