Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Best klinkende hout ter wereld

Honduras Rosewood, een zeer zeldzame houtsoort met een ongeëvenaarde klankkwaliteit, gedijt in het hart van Centraal-Amerika. De magie van de resonantie is zelfs hoorbaar in een onbewerkt stuk Honduras Rosewood, dat niet alleen bekend staat om zijn uitzonderlijke klank, maar ook om zijn ongekende hardheid en duurzaamheid. Deze unieke kenmerken maken dit hout het meest voortreffelijke en waardevolle materiaal voor het vervaardigen van malletinstrumenten, zoals de betoverende marimba.

Superieure toetsen van Honduras Rosewood
Bij de creatie van jouw Alpha marimba gebruiken we uitsluitend het meest verfijnde en gerijpte Honduras Rosewood. In onze zoektocht naar de perfecte klankkwaliteit hebben de Adams engineers alle registers opengetrokken en decennialange ervaringen benut om een ongeëvenaarde marimba te ontwikkelen, klaar voor de volgende generatie muzikanten.

Xylofoons Marimba's

Duurzaamheid
Bij Adams Musical Instruments gaat onze passie voor muziek hand in hand met onze toewijding aan duurzaamheid. We begrijpen dat illegale handel en onverantwoorde kap een reële bedreiging vormen voor Honduras Rosewood en de lokale gemeenschappen in de regio. De grote vraag naar hardhout in de meubelindustrie heeft geleid tot illegale handel, en zelfs sommige bedrijven in de muziekindustrie hebben geen oog voor de impact van hun aankopen.

Bij Adams nemen we onze verantwoordelijkheid serieus. We werken rechtstreeks samen met een lokale plantage, zonder tussenkomst van derden, om duurzaamheid te waarborgen en onnodige kap te voorkomen. Op deze manier dragen we bij aan het behoud van het mooiste hout ter wereld en verzekeren we de toekomst van onze geliefde instrumenten, met respect voor de lokale gemeenschap.

Elk Adams instrument dat Honduras Rosewood bevat, is voorzien van de juiste papieren om te bewijzen dat we werken in overeenstemming met de strikte richtlijnen van de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). Duurzaamheid is altijd een integraal onderdeel geweest van onze werkwijze, lang voordat de regelgeving voor dit hout werd aangescherpt. Adams Musical Instruments is een pionier in het beschermen van onze natuurlijke bronnen en blijft zich inzetten voor een duurzame toekomst voor de muziekindustrie.