Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Best klinkende hout ter wereld

Honduras Rosewood, een zeer unieke houtsoort met een ongeëvenaarde klankkwaliteit, groeit in het hart van Centraal-Amerika. De schoonheid van de resonantie is zelfs al hoorbaar op een onbewerkt stuk Honduras Rosewood, dat naast deze klankkwaliteit bekend staat om zijn extreme hardheid en duurzaamheid. Deze typische kenmerken maken dit hout het beste en meest waardevolle hout dat er bestaat voor het maken van malletinstrumenten, zoals marimba’s.

Superieure Honduras Rosewood toetsen
Bij het produceren en samenstellen van uw Alpha marimba wordt enkel gebruikt gemaakt van het best gerijpte Honduras Rosewood. In de zoektocht naar de ultieme klankkwaliteit, hebben de Adams engineers alles uit de kast gehaald en ervaringen uit de afgelopen decennia gebruikt om een toonaangevende marimba te ontwikkelen die klaar is voor de volgende generatie.

Xylofoons Marimba's

Duurzaamheid
Illegale handel en onnodige kap vormen een reële bedreiging voor Honduras Rosewood en lokale gemeenschappen in de regio. De grote vraag naar hardhout in de meubelindustrie zet aan tot illegale handel en zelfs veel bedrijven in de muziekindustrie kopen bij handelaren zonder moreel kompas.

Adams Musical Instruments werkt zonder tussenkomst van derden met een lokale plantage om duurzaamheid te garanderen en onnodig oogsten te voorkomen. Op deze manier helpen we om het mooiste hout ter wereld te beschermen en de toekomst van onze geliefde instrumenten veilig te stellen met respect voor de lokale gemeenschap.

Elk Adams instrument dat Honduras Rosewood bevat, beschikt over de juiste papieren om te bewijzen dat we werken volgens de strikte richtlijnen van de Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora (CITES). Adams Musical Instruments heeft altijd op deze duurzame manier gewerkt, met het nodige papierwerk. Al lang voordat de regelgeving voor dit type hout werd aangescherpt, werd bescherming een belangrijk thema in de muziekindustrie en dwong het bedrijven tot actie.

Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info