Adams Music Centre

Trompet

Revisie Trompet

Bij Adams Muziekcentrale kunt u uw trompet laten reviseren, hierin specifiëren wij drie categorieën:

 1. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten.
 2. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten. Ventielen, cilinders en pompen gangbaar maken.
 3. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten. Ventielen, cilinders en pompen gangbaar maken. Speling uit cilinders halen, nieuwe veren, vilten en kurken.

Reparatie Trompet
Naast het reviseren van trompetten voeren wij uiteraard ook reparaties uit. Het uitdeuken van bekers gebeurd hier dagelijks. Heeft u uw trompet laten vallen of ergens tegenaan gestoten?

Kom dan met uw trompet bij ons langs en wij zorgen dat hij wordt gerepareerd.

Trompet Lakken
Heeft u veel krassen op uw trompet en wilt u deze lakken? Dit kan uiteraard ook bij ons, let op voor het lakken van de trompet dient hij uitgedeukt en strak gemaakt te zijn dit, wanneer dit gedaan moet worden wordt er altijd een meerprijs berekend voor deze handelingen. U kunt voor het lakken van uw instrument kiezen uit: hoogglans lak (kleurloos), een matten lak, goudlak, vintage look lak (antique lacquer), voor andere kleuren of speciale wensen dient u contact op te nemen.

Trompet Verzilveren
Voor het verzilveren van uw trompet gelden dezelfde voorwaarden als bij het lakken van uw trompet. Naast het verzilveren kunt u ook kiezen voor het mat verzilveren van het instrument.

Mondstuk aanpassingen
Naast het verzilveren en lakken van uw instrument kunt u ook uw mondstukken laten verzilveren of vergulden informeer naar de kosten en de mogelijkheden. Ook kunnen we een kunststof rand op het mondstuk maken of een afschroefbare rand.

Mondstukbuizen
Voor uw trompet kunnen we ook op maat gemaakte mondstukbuizen maken van Adams messing of koper, Adams nieuw zilver of Adams sterling zilver.

Ventielreconstructie en ventieluitlijning
Ventielreconstructie maakt uw ventiel cilindrisch van vorm en perfect passend in het ventielhuis zodat uw ventiel soepel loopt. Hierbij worden de ventielen opnieuw vernikkeld. Ook kunt u voor ventieluitlijning kiezen, ventieluitlijning zorgt ervoor dat de doorgangen in het ventiel naadloos aansluiten op de ventielpompen. Dit resulteert in een betere controle van het instrument.

Steunen en standaards
Als u behoefte heeft aan extra ondersteuning tijdens het spelen van uw trompet hebben wij een trompetsteun ontworpen die het instrument ondersteund zodat u gemakkelijker het instrument kunt bespelen.

Aanpassingen
Voor de trompet kunnen we ook nog de volgende aanpassingen toepassen op uw instrument:

 • Hoofdstempomp inkorten
 • Extra waterklep plaatsen
 • Extra ventiel plaatsen (op aanvraag)
 • Ombouwen van rechtshandig naar linkshandig (op aanvraag)
 • Trompetbeker en mondstukbuis verwisselbaar maken (inclusief connectors, exclusief verzilveren of lakken)

Modificatie techniek
In de traditie van vernieuwing, ontwikkeling en verbetering ontdekte de Adams-Research-Afdeling vanuit de bekende Nederlandse slagwerkfabriek een revolutionair procédé om koperblaasinstrumenten een absolute meerwaarde te geven: de instrumenten-modificatie of -behandeling.

Bij de fabricage van koperinstrumenten ontstaan er spanningen door het forceren, buigen en solderen. Tijdens dit productieproces wordt de legering van de instrumenten zodoende constant belast. De instrumenten-modificatie heeft als doel deze spanningen op te heffen. Eén behandeling volstaat om blijvend resultaat te houden voor de volledige levensduur van het instrument.

De techniek is toe te passen op alle metaal-legeringsinstrumenten alle alt saxofoons, sopraan saxofoons, tenor saxofoons en bariton saxofoons. Verder kunnen op de halzen van de saxofoons de zelfde techniek worden toegepast.

De voordelen:

 1. Het speelcomfort verhoogt dankzij het makkelijker 'aanspreken',
 2. de aanzet is directer, zuiverder en trefzekerder,
 3. de gehele toon, vooral in het hoge register, wordt rijker, voller en blijft 'open' klinken.


Neem contact met ons op voor de mogelijkhedenInteressante informatie


Modificatie
Modificatie

Modificatie

In de traditie van vernieuwing, ontwikkeling en verbetering ontdekte de Adams-Research-Afdeling vanuit de bekende Nederlandse slagwerkfabrie...


Wartung Ihres Instruments
Wartung Ihres Instruments

Wartung Ihres Instruments

Selbst Hand anlegen und den Rest den Spezialisten überlassen. Jeder Musiker weiß, dass ein Instrument Wartung benötigt. Dass es nicht nur vo...


Prijslijst
Prijslijst

Prijslijst

Onderstaand de prijzen van het vergulden van mondstukken, prijzen van triggers, steunen en standaards. Staat er niet bij wat u zoekt? Neem...