Adams Music Centre

Reparatie en onderhoud van hoorns

Revisie Hoorn
Bij Adams Muziekcentrale kunt u uw hoorn laten reviseren, hierin specifiëren wij drie categorieën:

  1. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten.
  2. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten. Ventielen, cilinders en pompen gangbaar maken.
  3. Inwendig reinigen, ventielen / cilinders oliën en pompen vetten. Ventielen, cilinders en pompen gangbaar maken. Speling uit cilinders halen, nieuwe veren, vilten en kurken.

 

Reparatie Hoorn
Naast het reviseren van hoorns voeren wij uiteraard ook reparaties uit. Het uitdeuken van bekers gebeurd hier dagelijks. Heeft u uw hoorn laten vallen of ergens tegenaan gestoten?

Kom dan met uw hoorn bij ons langs en wij zorgen dat hij wordt gerepareerd.

Hoorn Lakken
Heeft u veel krassen op uw hoorn en wilt u deze lakken? Dit kan uiteraard ook bij ons, let op voor het lakken van de hoorn dient hij uitgedeukt en strak gemaakt te zijn dit, wanneer dit gedaan moet worden wordt er altijd een meerprijs berekend voor deze handelingen. U kunt voor het lakken van uw instrument kiezen uit: hoogglans lak (kleurloos), een matten lak, goudlak, vintage look lak (antique lacquer), voor andere kleuren of speciale wensen dient u contact op te nemen.

Hoorn Verzilveren
Voor het verzilveren van uw hoorn gelden dezelfde voorwaarden als bij het lakken van uw trompet. Naast het verzilveren kunt u ook kiezen voor het mat verzilveren van het instrument.

Mondstuk aanpassingen
Naast het verzilveren en lakken van uw instrument kunt u ook uw mondstukken laten verzilveren of vergulden informeer naar de kosten en de mogelijkheden. Ook kunnen we een kunststof rand op het mondstuk maken of een afschroefbare rand.

Steunen
Als u behoefte heeft aan extra ondersteuning tijdens het spelen van uw hoorn kunnen wij u een hoornsteun aanbieden waardoor uw hoorn meer stabiliteit heeft en het speelconform verhoogd. Wilt u andere aanpassingen aanbrengen of heeft u andere problemen met uw instrument? Neem dan gelieve contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken.    

Aanpassingen
Voor uw hoorn kunnen we ook nog de volgende aanpassingen toepassen op uw instrument:

  • Hoofdstempomp inkorten
  • Extra waterklep plaatsen
  • Extra ventiel plaatsen (op aanvraag)
  • Ombouwen van rechtshandig naar linkshandig (op aanvraag)

 

Modificatie techniek
In de traditie van vernieuwing, ontwikkeling en verbetering ontdekte de Adams-Research-Afdeling vanuit de bekende Nederlandse slagwerkfabriek een revolutionair procédé om koperblaasinstrumenten een absolute meerwaarde te geven: de instrumenten-modificatie of -behandeling.

Bij de fabricage van koperinstrumenten ontstaan er spanningen door het forceren, buigen en solderen. Tijdens dit productieproces wordt de legering van de instrumenten zodoende constant belast. De instrumenten-modificatie heeft als doel deze spanningen op te heffen. Eén behandeling volstaat om blijvend resultaat te houden voor de volledige levensduur van het instrument.

De techniek is toe te passen op alle metaal-legeringsinstrumenten alle alt saxofoons, sopraan saxofoons, tenor saxofoons en bariton saxofoons. Verder kunnen op de halzen van de saxofoons de zelfde techniek worden toegepast.

De voordelen:

  1. Het speelcomfort verhoogt dankzij het makkelijker 'aanspreken',
  2. de aanzet is directer, zuiverder en trefzekerder,
  3. de gehele toon, vooral in het hoge register, wordt rijker, voller en blijft 'open' klinken.


Neem contact met ons op voor de mogelijkhedenMeer informatie


Modificatie
Modificatie

Modificatie

In de traditie van vernieuwing, ontwikkeling en verbetering ontdekte de Adams-Research-Afdeling vanuit de bekende Nederlandse slagwerkfabrie...


Onderhoud aan uw instrument
Onderhoud aan uw instrument

Onderhoud aan uw instrument

Een gedeelte zelf doen, een gedeelte door de specialist laten doen. Elke muzikant weet dat een instrument onderhoud nodig heeft. Dat het nie...


Prijslijst
Prijslijst

Prijslijst

Onderstaand de prijzen van het vergulden van mondstukken, prijzen van triggers, steunen en standaards. Staat er niet bij wat u zoekt? Neem...