Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Willems, Carlo (België)

ADAMS PERCUSSION FESTIVAL - 17 april 1994
ADAMS PERCUSSION FESTIVAL - 23 march 1995
ADAMS PERCUSSION CLINIC - 22 april 2004
ADAMS PERCUSSION CLINIC - 18 september 2013

Carlo Willems was achttien toen hij werd gevraagd om als studiodrummer te fungeren in de ‘Swanstudio’s’ te Huizingen. Dit resulteerde in tal van plaatopnamen in het lichte muziekgenre.Vanaf  1980 studeerde hij aan het Lemmensinstituut waar hij het hoger diploma slagwerk en kamermuziek behaalde, beide met de grootste onderscheiding. In 1985 werd hij laureaat van de Tenutowedstrijd.

Carlo Willems bleef als musicus actief in zowel het klassieke als het lichtere genre. Hij speelde o.a. in het orkest van Eric Melaerts voor de Baccara-beker, het ensemble voor nieuwe muziek o.l.v. Robert Groslot, het Ouver-Tura project, het freelance orkest van de Spaanse Televisie (TVE) te Tenerife en van 1982 tot 1984 als slagwerker bij het Nationaal Orkest van België.

Hij gaf verschillende concerten als solist met o.a. het VRO Filharmonisch orkest, het Nieuw Vlaams Symfonieorkest, het Collegium Instrumentale Brugense, het Harmonieorkest van Fedekam o.l.v. Walter Boeykens. Als freelance medewerker is hij verbonden aan de Filharmonie, Il Novecento, Prometheus Ensemble en I Solisti del Vento. Hij is eveneens lid van het Willy Claes Quartet.

Carlo verleende zijn medewerking aan verschillende cd’s; o.a. The Night Of the Proms, als solist in het werk ‘The last sleep of the virgin’ van John Tavener met het orkest I Fiamminghi o.l.v. Rudolf Werthen, The Great Globe van Robert Groslot met Il Novecento, Sint-Truiden Muzikaal Vereeuwigd, Marc Brillouet presents..., I Solisti del Vento in een werk van Tars Lootens, L’Histoire du Soldat (Strawinsky) met het Prometheus Ensemble o.l.v. Etienne Siebens, Carnaval des animaux met het Walter Boeykens Ensemble, Little red man met het Willy Claes Quartet en ‘Arme ik’ van Flip Kowlier.

Onlangs bracht hij een eigen CD op de markt: "Carlo Willems and friends". Carlo is momenteel docent aan het Lemmensinstituut te Leuven, het Conservatorium van Antwerpen en de muziekacademie van Tienen.

www.carlowillems.be


Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info