Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Percussive

ADAMS DRUMMERSFESTIVAL - 25 march 2012

Jef Verheyden, Bert Van Rillaer en Sam Gevers vormen samen Percussive, een Kempisch slagwerktrio dat al jarenlang het Vlaamse percussietheater onveilig maakt. 10 jaar geleden begonnen ze als deelnemers aan “Zonder Handen”, en ondertussen volgden Man bijt Hond, Ketnet, Klara, Milk Inc in het Sportpaleis en de Zomertours van Radio Donna. Ze speelden in vele Europese landen en behaalden een top 3-plaats bij ‘Supertalent’. Intussen zijn ze uitgegroeid tot een vaste waarde als percussiegroep in de Vlaamse cultuurcentra. Ze brachten hun programma “Sjow!” meer dan 60 keer in de theaters en zijn blij ook op het drummersfestival fragmenten uit deze “show” te brengen. Dit wordt trouwens een van de laatste keren dat Percussive deze show zal spelen. Op 13 oktober zal immers de nieuwe voorstelling in première gaan, en natuurlijk werkt Percussive hiervoor opnieuw samen met Adams!

www.percussive.be


Over “Sjow!”:

'Sjow!', da's het wervelende percussiespektakel van de Kempense slagwerkbatterij Percussive. Drie podiumbeesten bundelen hun passie voor ritmisch theater en geven er een lap op in hun nieuwste sjow.

Percussive toont dat slagwerk ook muziek kan zijn, en dat muziek meer is dan klank zonder beeld. In ‘Sjow!’ worden strakke tempo's, vette ritmes en een feilloze timing moeiteloos gecombineerd met humoristische acts en entertainment van de bovenste plank.

‘Sjow!’ is het resultaat van zeven jaar muzikale inzet. In 2001 ging Percussive aan de slag bij ‘Man bijt hond’, waarna talloze concerten volgden bij ondermeer Ketnet en Klara. De groep toerde met Radio Donna en Ricard en behaalde eveneens een finaleplaats in ‘Supertalent in Vlaanderen’. Met de voorstellingen ‘Rhythmix!’ en ‘Rhythm! Brains?’ werd Percussive in verschillende Europese landen warm onthaald. Ook in België zijn Sam, Bert en Jef na meer dan 300 optredens nog steeds graag geziene gasten.

‘Sjow!’ brengt je van slag!


Percussive plays: Adams drums, Meinl Cymbals

I.s.m. Kras Artists & CC De Werft. Met steun van de Vlaamse overheid.