Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Lang, Thomas

ADAMS DRUMMERS FESTIVAL - 16 maart 2008
ADAMS DRUMMERS FESTIVAL - 10 april 2011
ADAMS DRUMMERSFESTIVAL - 15 april 2018

Thomas Lang (1967, Vienna, Oostenrijk) begon reeds op 5 jarige leeftijd te drummen. Zijn eerste lessen kreeg hij van een klassieke slagwerker die speelde in het Viennese orchestra. Hier haalde hij ook zijn traditionele grip en leerde hij noten lezen.
Het eerste jaar dat Thomas speelde had hij enkel een snare drum, maar ieder jaar bij Kerstmis of zijn verjaardag vroeg hij wel iets wat met drums te maken had.
De pop microbe kreeg hij te pakken door met enkele vrienden een coverband te starten. Met muziek van Deep Purple en Black Sabbath probeerde zij een jaar of 2 optredens te versieren. Waar zij uiteindelijk nooit in geslaagd zijn. Bongo¹s spelen deed hij in het koor waar zijn moeder in zong. Hij kreeg hiervoor een paar stokken.
Jazz en Fusion leerde Thomas pas kennen toen hij aan het conservatorium van Vienna studeerde. Hier kwam hij natuurlijk in contact met een hoop gemotiveerde mensen, waarmee hij samen ging spelen. Dit resulteerde in optredens in clubs en cafe¹s.
Na heel wat muziekale watertjes doorzwommen te hebben en uren en uren gestudeerd te hebben belande hij in 1995 in Londen aan de  London school of Music waar hij 2 jaar les gaf.
De laatste 10 jaar speelde hij op massa¹s cd¹s, gaf hij een massa¹s masterclasses, clinnics en nam hij een aantal zeer goed scorende drum DVD¹s op.
Thomas speelt op Sonor, Meinl, Remo vellen, vic-firth stokken en om alles ter plekke te krijgen vertrouwd hij op Hardcase.

www.sticktrix.com


 


Cookie informatie

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te optimaliseren.

Meer info