Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

ADAMS DRUM CLINIC, BRUNO MEEUS

03 december 2008

Diest

Behandelde onderwerpen:

 • Groove, dynamiek, twinpedal, power, grips, basics van stijlen (funk, latin, rock, jazz), circusmotions, polyrhythms en poly meters.
 • controle (exact en rond de tijd spelen)
 • polyritmiek (vermogen om ledematen samen verschillende dingen te laten uitvoeren)
 • power techniek (van drumstrelen tot Arnold Swartzeneggerpower)
 • groove (hoe drummen muziek wordt)
 • stijldifferentatie (elementaire verschillen tss stijl)
 • dynamiek (snel, traag, hard, zacht)
 • polymetriek (het vermogen om verschillende tempi simultaan uit te voeren).

DIA METERS

Dia Meters ligt sinds vorige week in de winkel en is het eerste Belgische boek over drummen. Bruno Meeus drumde jarenlang bij Wizards of Ooze en werkte samen met verschillende artiesten. Hij beschrijft het boek als 'een testament van twintig jaar podiumervaring'. 'De meeste drumboeken gaan over één techniek met verschillende oefeningen. Ik heb het omgekeerd en beschrijf 200drumsystemen met weinig oefeningen. Voor mensen met een vrije geest werkt het boek uitstekend. Want ik laat hen de vier ledematen onafhankelijk van elkaar gebruiken. Ik geef les aan twee leerlingen met ADHD en merkte dat het drummen hen rustig maakt. Zo zou je in een soort van trance komen als je de drums bespeelt. Op die manier komen beide hersenhelften beter met elkaar in contact. Omdat bij vrouwen de beide hersenhelften beter samenwerken, hebben zij de systemen veel sneller onder de knie dan mannen.'

Zelfs leden van Santana en Golden Earring prezen het boek. Het ziet ernaar uit dat het binnenkort ook in de Verenigde Staten en Canada zal worden verkocht. 'Ik ben blij dat er belangstelling voor is, want het was een zware bevalling omdat het lettertype eerst te klein was. Ik heb er twintig bladzijden uit moeten halen.' (ram)

'Dia Meters' is te koop voor 25,99euro.

Op de Frankfurter Musikmesse stelde DMP trots zijn nieuwe drummethode DIA METERS voor. Deze hoogwaardige methode is niet bedoeld voor de beginnende drummer maar eerder voor de drummer die zijn grenzen wil verleggen met behulp van de topdrummer Bruno Meeus.  Bruno is een internationaal gewaardeerde drummer die overal ter werled zijn sporen verdiend heeft. Deze DIA METERS is een synthese van zijn jarenlange ervaring als solist en samenwerking met gerenomeerde artiesten.

Zelfverzekerd van het succes ervan durft DMP het aan deze uitgave in 2 talen tegelijk op de markt te brengen, namelijk Engels en Nederlands.

De commentaren op de Frankfurter Musikmesse van collega´s en klanten logen er niet om. Amerikaanse en grote internationale verdelers hebben zich gemeld voor de verspreiding van dit boek over de hele wereld.
Een greep uit de reacties:

 • een methode op internationaal niveau
 • het boek dat iedere drummer zou willen schrijven
 • DMP zet een grote stap voorwaarts met een drum "personality"

Iconen uit de drumwereld zoals Virgil Donati en Dom Famularo hebben zich in lovende bewoordingen uitgelaten over DIAMETERS. Kortom, als je een drummer bent met ambitie moet je dit boek absoluut aanschaffen!!

 www.brunomeeus.com

Video: Klik hier