Adams Music Centre

Aanpassingen en hulpmiddelen

Elke muzieksoort stelt zijn eigen specifieke eisen aan hoe een instrument moet klinken. En ook elke musicus heeft behoefte aan een instrument op maat. Speciaal voor de veeleisende musici ontwikkelde Adams instrumenten en accessoires op maat. Zo is het voor trompetten mogelijk om de combinatie van beker, mondstukbuis en zelfs het ventielhuis zelf samen te stellen. Zo kan de trompet afgestemd worden op iedere individuele speler. En trompet kan nu met enkele eenvoudige aanpassingen aan elke speelstijl worden aangepast, van jazz tot klassiek en van combo tot bigband.

Adams stelt niet alleen trompetten volgens dit unieke concept samen, maar past ook instrumenten geheel naar uw wens aan. Mensen met een handicap, rsi of die gewoon een 'steuntje' voor hun instrument nodig hebben bij het uitoefenen van hun beroep of hobby worden door Adams op maat bediend. Zo heeft Adams triggers ontwikkeld die het mogelijk maken om elke toon vanuit de hoofdpomp te laten zakken. Buiksteunen voor klarinetten, handsteunen voor trombones of beensteunen voor bijvoorbeeld euphoniums zorgen voor een instelbare speelhoogte bij het bespelen van het instrument. Zo wordt een optimale houding verkregen en het lichaam minder belast. Bekers worden verbogen of omhoog gezet, kleppen kunnen naargelang uw voorkeur worden verlengd of verlegd en het is zelfs mogelijk om instrumenten compleet om te bouwen van rechts naar linkshandige spelers. Dit zijn slechts enkele voorbeelden die door Adams zijn gerealiseerd. Neemt u gerust contact op om uw wensen en aanpassingen voor uw instrument te bespreken.

Wij hebben de volgende instrumentsteunen op voorraad:
Trompetsteun
Trombonesteun
Klarinetsteun
Hoornsteun
Fagotsteun
Saxofoonsteun
Euphoniumsteun / Tubasteun

Een muzikant spendeert vaak veel uren met een instrument in zijn/haar handen. Omdat het ene instrument al wat zwaarder is dan het andere hebben veel mensen na een tijdje spelen last van spierpijn of krampen. Om dit te voorkomen kunt u gebruik maken van een steun die het dragen van een instrument makkelijker maakt of zelfs het hele gewicht van het instrument draagt. Zo hoeft u zelf geen kracht meer te gebruiken om het instrument op de juiste plaats te houden. Het spreekt voor zich dat dit resulteert in meer speelcomfort, omdat u niet meer in een rare houding hoeft te zitten om het instrument te dragen. Zo kunt u meer ontspannen spelen en dat komt de klank ten goede.

De Trompetsteun
De trompetsteun is gemaakt van carbonvezel, wat heel licht materiaal is zodat de steun makkelijk mee te nemen is en niet voor onnodig extra gewicht zorgt. Doordat de steun uit verschillende delen bestaat die in elkaar worden geschoven, past de steun in de meeste koffers gewoon bij de trompet.

De trompetsteun past op elke trompet

De klarinetsteun 
De klarinetsteun is bij Adams ontwikkeld speciaal voor klarinettisten die last hebben van (spier-) pijn tijdens het spelen. Met deze steun rust het gehele gewicht van het instrument op de buik van de muzikant zodat nek-, hand- en armspieren worden ontlast. De metalen steun is verzilverd en zeer licht van gewicht. Ook is de steun in zijn geheel verstelbaar zodat hij voor iedere klarinettist persoonlijk op de beste manier ingesteld kan worden en dus het speelgenot zal verhogen.

De trombonesteun
Reeds vele trombonisten spelen met de Adams trombonesteun. Deze steun zorgt ervoor dat het gewicht van de trombone beter te dragen wordt en dat het instrument beter in balans te houden is. De muzikant krijgt een betere speelhouding en krijgt geen pijn of kramp meer in schouders of arm. Hierdoor wordt het speelcomfort aanzienlijk verhoogd.

De trombonesteun wordt aan het bekergedeelte van het instrument bevestigd en zorgt ervoor dat de trombone nu op de rug van de hand gedragen wordt. Zeker voor bastrombones met onafhankelijke kwart- en kwintcilinder is dit veel makkelijker. Omdat alle onderdelen van de steun verstelbaar zijn kan de steun zo gesteld worden dat deze bij iedereen comfortabel zit.

De trombonesteun is leverbaar voor elke type trombone. De trombonesteun kan op iedere trombone gemonteerd worden en kan precies ingesteld worden zodat deze voor iedereen comfortabel aanvoelt. U kunt deze steun vrijblijvend uitproberen in onze zaak. Bij de steun wordt een montagebeschrijving en een inbussleutel geleverd, zo kunt u altijd de steun richten zoals u dat wil.

De hoornsteun
De hoornsteun is gemaakt van carbonvezel, een extreem licht materiaal. Daardoor is de steun makkelijk mee te nemen en zorgt deze niet voor onnodig extra gewicht.

De steun heeft de volgende voordelen:
• Een optimale houding waardoor maximale ademsteun wordt verkregen.
• De beker komt vrij van het lichaam wat voor een aanzienlijke verbetering van de klank zorgt.
• De hoorn hoeft niet meer te worden getild en is toch in alle mogelijke posities te bewegen.

De hoornsteun is er voor elk type hoorn

De fagotsteun
De fagotsteun zit vast op de metalen strip van het onderste gedeelte van de fagot. Deze metalen band zit permanent vast op de fagot. De verstelbare haak en beensteun kunnen telkens voor het spelen door middel van een schroef gedemonteerd worden.

De fagotsteun is zodanig ontwikkeld dat hij in iedere gewenste positie verstelbaar is zodat het instrument voor iedereen perfect in balans op het been gezet kan worden. Hierdoor wordt een draagriem overbodig.

De steun zorgt ervoor dat de rug en nek van de muzikant helemaal ontlast worden en de muzikant dus comfortabeler speelt.

De steun is geheel verzilverd en pas in vrijwel ieder koffer.

De saxofoonsteun
De speelstandaard voor saxofoon bestaat uit 2 delen: de standaard en de bevestiging aan de saxofoon. Zo kan de saxofoon makkelijk op de standaard gezet worden. De standaard is in alle richtingen verstelbaar zodat voor iedereen de juiste hoogte en speelhoek mogelijk is. Het instrument wordt helemaal door de standaard gedragen en de muzikant hoeft dus niet meer het instrument op de juiste hoogte te houden.

De saxofoonspeelstandaard is verkrijgbaar voor bas-, bariton en tenorsaxofoon.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden die door Adams zijn gerealiseerd. Neemt u gerust contact op om uw wensen en aanpassingen voor uw instrument te bespreken.
Related Articles


DescriptionPrice
Adams Saxophone playing stand Baritone Gold, including Bag and hex key
Adams Saxophone playing stand Baritone Gold
Adams Saxophone playing stand Baritone Gold, including Bag and hex key
273,22
219,-
Adams Saxophone playing stand Baritone Silver, including Bag and hex key
Adams Saxophone playing stand Baritone Silver
Adams Saxophone playing stand Baritone Silver, including Bag and hex key
274,05
219,-
Adams Saxophone playing stand Tenor Gold, including Bag and hex key
Adams playing stand Tenor Gold
Adams Saxophone playing stand Tenor Gold, including Bag and hex key
254,10
199,-
Adams Saxophone playing stand Tenor Silver, including Bag and hex key
Adams playing stand Tenor Silver
Adams Saxophone playing stand Tenor Silver, including Bag and hex key
253,98
199,-
Handsteun Trombone Adams
Handsteun Trombone Adams
Handsteun Trombone Adams
139,15Picture galleryShare with your friends!
 Direct to webshop


Events


  • Mallets & Sticks 3 March 2019 - 14:00 - 18:00 Hours Een zondagnamiddag, gevuld met melodisch slagwerk en drums, van leerlingen tot doorwinterde profs.

  • DEMO ROLAND AEROPHONE met ALIS... 13 March 2019 - 16:00 - 18:00 Hours De Roland Aerophone is een digitaal blaasinstrument waarmee je sax, klarinet, fluit, viool, synthesizergeluiden en nog v...Service


  • Wellness Bij het lezen van deze titel zult u waarschijnlijk denken, zijn ze de weg kwijt bij Adams? Niets is echter minder waar....