Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Ilonka Kolthof

Fluitiste en piccoloïste Ilonka Kolthof wordt geprezen om haar ‘betoverende, precieze en genuanceerde’ vertolkingen en ontwikkelt momenteel een internationale solocarrière als piccoloïst. Zo speelde zij in 2016 een piccolorecital tijdens de National Flute Association’s conventie in San Diego (CA). In 2017 won zij de tweede prijs tijdens de ‘Kujala International Piccolo Artist Competition’ en in 2014 won zij de derde prijs tijdens de ‘NFA Piccolo Artist Competition’ in Chicago

Kolthof is een veelgevraagd gastspeler bij diverse orkesten in binnen- en buitenland zoals het Orchestre Philharmonique Royal de Liège, deFilharmonie Antwerpen, het Norrköpings Symfoniorkester en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast gaf zij talloze concerten op festivals als Festival Dag in de Branding, het Gergiev Festival, November Music, het Internationaal Fluit Festival van het Nederlands Fluit Genootschap en het Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen.
Kolthof is oprichter van het Dutch Piccolo Project; een project waarmee zij het piccolorepertoire wil uitbreiden en waarmee zij de piccolo op de kaart wil zetten als volwaardig solo-instrument. Vanwege haar grote inzet voor het eigentijdse repertoire werd Kolthof gehonoreerd met beurzen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Willem Mengelberg Fonds van het Koninklijk Concertgebouworkest.
Kolthof behaalde haar bachelordiploma (2010) en haar masterdiploma (2012) dwarsfluit aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij Abbie de Quant en Harrie Starreveld. In 2015 studeerde Kolthof af aan de masteropleiding piccolo van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Peter Verhoyen, waar zij haar Dutch Piccolo Project presenteerde dat werd gewaardeerd met de ‘Grootste Onderscheiding’. Tijdens haar studies won Kolthof eerste prijzen op Nederlandse muziekconcoursen als het Prinses Christina Concours, het Benelux Fluitconcours en het Stichting Jong Muziektalent Nederland Concours.

Foto: Sarah Wijzenbeek