Adams Music Centre

Workshop 'Tropical Trombone Day'

Zaterdag 27 oktober vond er bij Adams Muziekcentrale een workshop Trombone plaats met een zomers tintje, namelijk salsamuziek specifiek toegepast op de trombone, de dag heette dan ook Tropical trombone dag.

Onder de bezielende leiding van May Peters namen de deelnemers kennis van de rythm-feel van Caribische muziek. Het was een een leerrijke en interessante dag en de deelnemers hebben vanaf het begin tot het eind van de workshop hard gewerkt, om zich deze stijl enigszins eigen te maken. Samen met een percussionist en dankzij haar specialisme en haar energieke werkwijze, weet zij de muzikanten enorm te motiveren! De trombonisten waren na afloop dan ook erg enthousiast en keerden met een tevreden en voldaan gevoel huiswaarts.

Op naar de volgende workshop!

Biografie May Peters
Trombonist, schijfster en docent May Peters woont sinds 1994 meer dan zestien jaar in Puerto Rico (USA) waar ze verbonden was als docent Trombone Jazz en Caribische Muziek aan het Conservatorium van Puerto Rico en het Conservatorio de Artes del Caribe. In haar uiteenlopende carriere trad ze op met talloze formaties op nationale en internationaal vermaarde podia in 28 verschillende landen (uit Nederland: The Cubop City Big Band; uit Suriname: Ronald Snijders Extended Band; uit Puerto Rico: Elías Lopés, Plena Libre, Eddie Santiago; Curaçao: Tumba Festival, uit Frankrijk/Nederland/Engeland: Glenn Miller Memorial Orchestra en vele anderen.)
Ze was correspondent voor www.caribemagazine.nl van Puerto Rico en de muziek op Curaçao.
May geeft lezingen en Latin workshops in Nederland, de Cariben, de Verenigde Staten, Europa en Zuid Afrika.
Van haar hand verschenen ¡Música,maestra!/brieven uit Puerto Rico (2009) en Poco a poco (2016)-uitgeverij Totemboek,Amstelveen. Haar CD 'Tributo de Tambor y Trombón en Clave de Mujer Boricua' (Hommage met percussie en trombone in het teken van de Puerto Ricaanse vrouw) belandde op plaats 9 van de Top 20 Beste Albums van 2013 van Puerto Rico.
Sinds 2016 is May ook gecertificeerd toeristenbegeleider in Puerto Rico o.a. op de Ruta de la Salsa.

Picture gallery

 Direct to webshop


Social links

Events


  • Workshop Blaaskapellen 21 September 2019 - 14:00 - 16:00 Hours I.s.m. Vlamo organiseren we op zaterdag 17 september een heuse workshop voor Blaaskapellen!

  • Master Class HOORN met Anthony... 26 September 2019 - 19:00 - 21:30 Hours Op donderdag 26 september 2019 organiseren we een interactieve Master Class/Workshop met hoornist Anthony Devriendt. Ond...

  • Musiceren zonder pijn! 2 October 2019 - 19:00 - 21:00 Hours We maken het allemaal mee. Tijdens of na het musiceren ervaren we plots pijn. En we weten heel goed wat de oorzaak is. T...


Service


  • Wellness Bij het lezen van deze titel zult u waarschijnlijk denken, zijn ze de weg kwijt bij Adams? Niets is echter minder waar....