Adams Muziekcentrale

Workshop Bewust improviseren over de Blues

17 February 2018 - 13:30 - 16:00

Doe dan mee met de workshop “Bewust improviseren over de Blues”. Improvisatiecoach, jazz-saxofonist en auteur van het boek “Bewust Improviseren” Werner Janssen organiseert speciaal voor klanten van Muziekcentrale Adams die al ervaring hebben met improviseren en inspiratie nodig hebben, een workshop.

  • Improviseer je al een tijd zonder te weten wat je doet ?
  • Vind je het lasting om akkoordsymbolen te vertalen naar goede noten op je instrument ?
  • Ontbreekt het je aan een stap voor stap methode om beter te leren improviseren ?
  • Blijf je maar een beetje p gehoor aanrommelen zonder verder te komen als je improviseert ?

Doe dan mee met de workshop “Bewust improviseren over de Blues”. Improvisatiecoach, jazz-saxofonist en auteur van het boek “Bewust Improviseren” Werner Janssen organiseert speciaal voor klanten van Muziekcentrale Adams die al ervaring hebben met improviseren en inspiratie nodig hebben, een workshop. Je ontdekt in één dagdeel :

  • hoe je grip kunt krijgen op een Bluesschema.
  • een heel eenvoudig en effectief geheim, zodat je nooit meer verdwaalt met improviseren.
  • Hoe je kunt variëren op een Bluesschema

PRAKTISCH

Datum: 17 februari 2018
Tijd: 13.30-16.00 uur
Adres: Adams Muziekcenrale, Aziëstraat 17-19 Ittervoort (L.)
Investering: € 49 per persoon, inclusief bladmuziek en oefentracks
Niveau: enkele jaren ervaring met improviseren
Meenemen: instrument, aantekenpapier, bladmuziek die wordt gemaild

Via onderstaande "Meer informatie" button kun je je ook aanmelden. LET OP : Er zijn slechts 15 plekken, dus als je zeker wilt zijn van je plek, meld je dan zo snel mogelijk aan. De inschrijving stopt op 12 februari 2018. Nadat je betaald hebt is je aanmelding definitief en ontvang je een mail met de bestanden voor de workshop.

Over Werner Janssen

”Toen ik begon met improviseren rommelde ik maar wat aan op mijn gehoor. De ene na de andere track zette ik op en jamde er vrolijk op los met mijn saxofoon, zonder verder te komen. Daarom vond ik het ook heel spannend als ik mijn een eentje moest spelen. Met mijn wiskunde achtergrond doorzag ik geukkig de steeds terug kerende structuren bij het improviseren en door anderen na te spelen kon ik de verbanden leggen. Ik ontdekte dat er slechts 5 akkoorden een rol spelen bij het improviseren en dat in jazz-standards steeds dezelfde structuren terug keren.

Nu werk ik voor ondermeer het Metropole Orkest, de WDR Big Band, het Orkest van de Luchtmacht en trad op met inspirerende musici als Herbie Hancock, Pat Metheny, Toots Thielemans, Bono, Cliff Richard, Chaka Kahn en Jermaine Jackson.

De mensen die ik lesgeef worstelen met dezelfde moeilijkheden als ik ooit had en ik bedacht stap voor stap methodes om hen te helpen. Ik schreef er zelfs een boek over. En het  werkt, luister maar naar wat mijn klanten zeggen ! Ik bied ook jou graag een houvast in de oneindige mogelijkheden bij het improviseren, zodat ook jij met meer plezier en zelfvertrouwen improviseert !”

Picture galleryShare with your friends!
 Direct to webshop


News  • Holidays are coming 2018 21 December 2018 - 20:00 - 22:30 Voor de vierde keer bij Adams Muziekcentrale! De Fanfare Korps Nationale Reserve met "HOLIDAYS ARE COMING 2018"

  • Selmer Klarinetdag Ittervoort Zaterdag 22 september Selmer Klarinetdag Ittervoort, o.l.v. Henri Selmer Paris Clarinets Artist Lute Hoekstra. Deze dag...