Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Event of Music Centre Ittervoort

Workshop - improviseren met de 5 basisakkoorden

Saturday 9 June 2018 | 13:00 - 15:30 | MC Ittervoort

Improviseren over akkoorden lastig? Wist je al dat alle jazz-standards en popliedjes eigenlijk zijn opgebouwd uit slechts vijf basisakkoorden? Toen ik zelf begon met improviseren vond ik improviseren over akkoordenschema’s altijd heel ingewikkeld. Totdat ik eenmaal door had dat er maar vijf akkoorden een rol spelen. Ik heb eenvoudige manieren gevonden om deze akkoorden te beheersen en te verbinden. Jij kunt de lange weg besparen die ik heb afgelegd en profiteren van mijn systematische methode.

Wat levert deze workshop jou op?

  • Je leert welk toonmateriaal je kunt spelen over elk van deze 5 basisakkoorden
  • Je leert welke ritmes passen bij verschillende grooves
  • Je beheerst een simpele methode waarmee je altijd goede noten speelt als je improviseert

Compleet met bladmuziek en oefentracks!

Praktisch

Datum : zaterdag 9 juni 2018
Tijd : 13.00 – 15.30 uur
Niveau : enige ervaring met improviseren, bekendheid met eenvoudige muziektheorie, zoals intervallen, drieklanken en kwintcirkel. Download anders hier mijn gratis eBook “de 5 basisakkoorden”
Groepsgrootte : maximaal 10
Locatie :
Muziekcentrale Adams, Aziëweg 17-19, Ittervoort (L.)
Investering :
€ 49 inclusief mijn persoonlijke begeleiding, bladmuziek en oefentracks

Aanmelden? Via onderstaande informatiebutton.

Over Werner Janssen

”Toen ik begon met improviseren rommelde ik maar wat aan op mijn gehoor. De ene na de andere track zette ik op en jamde er vrolijk op los met mijn saxofoon, zonder verder te komen. Daarom vond ik het ook heel spannend als ik mijn een eentje moest spelen. Met mijn wiskunde achtergrond doorzag ik geukkig de steeds terug kerende structuren bij het improviseren en door anderen na te spelen kon ik de verbanden leggen. Ik ontdekte dat er slechts 5 akkoorden een rol spelen bij het improviseren en dat in jazz-standards steeds dezelfde structuren terug keren.

Nu werk ik voor ondermeer het Metropole Orkest, de WDR Big Band, het Orkest van de Luchtmacht en trad op met inspirerende musici als Herbie Hancock, Pat Metheny, Toots Thielemans, Bono, Cliff Richard, Chaka Kahn en Jermaine Jackson.

De mensen die ik lesgeef worstelen met dezelfde moeilijkheden als ik ooit had en ik bedacht stap voor stap methodes om hen te helpen. Ik schreef er zelfs een boek over. En het  werkt, luister maar naar wat mijn klanten zeggen ! Ik bied ook jou graag een houvast in de oneindige mogelijkheden bij het improviseren, zodat ook jij met meer plezier en zelfvertrouwen improviseert !”