Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Music Centre Ittervoort

Trompetclinic door Guido Segers - zaterdag 9 april 2011

17 February 2011

ril 2011 een trompetclinic in samenwerking met Guido Segers. Deelname aan deze clinic is gratis, inschrijving is wel vereist.

Aanvang: 10:00 uur t/m 12:00 uur
voor beginners, A/B diploma niveau
Inschrijving: deelnemer | toehoorder
Let op: er zijn een beperkt aantal deelnemers mogelijk, schrijf je dus snel in.

Aanvang: 13:00 uur t/m 16:30 uur
C/D of conservatorium niveau
Inschrijving: deelnemer | toehoorder
Let op: er zijn een beperkt aantal deelnemers mogelijk, schrijf je dus snel in.

Guido Segers

Trompettist Guido Segers is geboren in Bree, België. Hij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Gedurende de eerste jaren van zijn studie in Brussel en aan het Koninklijk Conservatorium in Luik won hij al vele prijzen in de categorieën trompet en kamermuziek. Van 1985 tot 1990 vervolgde hij zijn studie bij Professor Pierre Thibaud aan het Conservatoire National Superieur de Musique in Parijs.

Als kamermusicus is de trompettist veelgevraagd bij diverse ensembles. Samen met het koperensemble 'Blechschaden', bestaande uit leden van de Münchner Philharmoniker, heeft hij opgetreden over de hele wereld. Hij is ook één van de oprichters van het Koperquintet van het Philharmonisch orkest van München. Kleinere kamermuziekensembles zoals het ‘Trio Con Brio' met trompet, trombone en piano of duo's met trompet en orgel als zowel trompet en drums, completeren zijn enorme repertoire. Zowel met concerten en recitals als duo-partner en kamermusicus, treedt Guido Segers  vaak op als solist met bekende orkesten zoals de Münchener Philharmoniker, het Nationaal Orkest van België en het Limburgs Symphonie Orkest.

Als docent is hij verbonden aan The College of Music in Tiflis, Georgia/Caucasia, en geeft hij  masterclasses in Duitsland en daarbuiten. In 2000 heeft hij de 'International Auditions Academy' opgericht, welke plaatsvindt in München. Hij werkt veel samen met trompettisten als Guy Touvron, Bernard Soustrot, Philip Jones en Maurice André.