Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Trio Manestri

Stoutmoedigheid, persoonlijkheid, elegantie. Dit is het trio Manestri. Deze drie muzikanten willen hun luisteraars aanmoedigen om naar nieuwe en explosieve werken te dwalen. Door hun zeer verschillende afkomsten verrijken deze oude vrienden elkaar om dit trio een uniek uniciteit te geven, niet alleen in hun muzikale voorstellen, maar ook in hun verlangen om hoge en intense gevoelens uit te lokken. Het trio Manestri neemt je mee naar waar de tijd niet bestaat. Het stelt je in staat om jezelf simpelweg over te geven aan de muziek.

Het trio wordt gevormd door de volgende muzikanten:

Astrid Gallez  studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Brussel waar ze een meestergraad in dwarsfluit behaalde met een specialisatie in hedendaagse muziek.
In haar visie is kamermuziek de beste manier om in een authentieke relatie tot de ander te hebben. De menselijke dimensie en de gemeenschappelijke verbinding tot de muziek, maken mogelijk een prachtige reis tussen het hart en de geest, het lichaam en de ziel.
Ze realiseerd zich ook in compositieprojecten zoals "Kâlî, la noire" voor fluit solo (Ed.Bayard-Nizet), 'Aesop en Jean' voor recitant en fluit, "Plumes et Couronne", een verhaal van H.Ch. Andersen dat ze heeft verwerkt in kinderspektakel en muziekaalboek.

Marie Carmen Suarez, dochter van de componist en saxofonist José Suarez, is in Brussel geboren in een gezin met een lange artistieke traditie. Ze begon heel jong viool te leren en integreerde op haar 14 het Koninklijk Conservatorium van Bergen om haar droom te verwezenlijken: een professionele violist worden. Ze studeerde bij Veronique Bogaerts en bekwaamde zich verder bij Carlo van Neste.
Ze deelt haar carriere tussen haar twee favoriete domeinen: het kamerorkest en kamermuziek. Ze doceert momenteel viool- en kamermuziek aan de muziekacademie "Yolande Uyttenhove" en is lid van het beroemde ensemble "Brussels Virtuosi".

Nezrin Efendiyeva is in Baku in Azerbeidzjan geboren. Haar grootvader, Fikret Amirov, was een belangrijke azerbeidzjaanse symfonische componist in de voormalige USSR.
Ze behaalde haar hoger diploma  piano in de beroemde klas van Eugene Moguilevsky aan het Koninklijk Conservatorium Brussel (FR). In 2003 werd ze laureaat van de internationale piano competitie van de stad Huesca in Spanje.
Ze speelt regelmatig de piano concertos van haar grootvader als solist met het azerbeidzjaans symfonieorkest.
Ze behaald ook mastergraad in film muziek compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen en componeert voor documentaires en publiciteiten waarvan enkele door BBC, Euronews en CNN uitgezonden zijn.