Taal:
Adams Musical Instruments - Together in Music

Tamas Palfalvi

Follow

Afgezien van zijn unieke technische vaardigheden, onderscheidt de Hongaar Tamás Pálfalvi zich nu al als een van de meest visionaire en innovatieve trompettisten van vandaag. Hoogtepunten van de afgelopen seizoenen zijn onder meer optredens met het Los Angeles Philharmonic in Hollywood Bowl, met Camerata Salzburg op het Rheingau Musik Festival en op KKL Luzern, Al Bustan Festival en Ludwig van Beethoven Paasfestival Warschau.

Als een van de ECHO Rising Stars 2017/2018 trad hij op in grote concertzalen in heel Europa, zoals de Philharmonie Luxembourg, de Elbphilharmonie Hamburg, de Auditori Barcelona, ??de Fundação Calouste Gulbenkian Lissabon, Konzerthaus Dortmund en het Concertgebouw Amsterdam, waar hij onlangs de wereldpremière van Peter Eötvös' nieuwe stuk voor solotrompet, in opdracht van Müpa Budapest en de European Concert Hall Organization.

Zijn enorme virtuositeit, podiumpresentatie en buitengewone muzikale concept leverden hem de eerste plaats op op de Fanny-Mendelssohn-Förderpreis, een Duits concours dat werd gemaakt om niet alleen de prestaties van jonge muzikanten te belonen, maar ook hun conceptuele vaardigheden en creativiteit. Daarnaast werd hij bekroond met de WEMAG Soloist Award op Festspiele Mecklenburg-Vorpommern.

Pálfalvi zet nieuwe normen voor het trompetspel met een adembenemende vaardigheid die soms bijna acrobatisch lijkt. Nog opvallender zijn de baanbrekende programmatische ideeën van de virtuoos.

— MDR Figaro