Adams Muziekcentrale

Stemmen kun je leren... It's Tuning time!

"Drummen is pas lekker wanneer je drumkit ook lekker klinkt!"

.....is een van de vele opmerkingen of uitspraken die ik veel hoor wanneer ik met drummers praat. Vanwege mijn werk als coach/docent aan de Pop Academy van het Rotterdam's Conservatorium kom ik veel aanstormend talent tegen die heel erg met de vraag bezig zijn: "Hoe krijg ik de sound die ik wil uit mijn drumstel?".

Juan demonstreert de "SMAX".

Aan de andere kant werk ik als audio-producer samen met geluidstechnici die zich afvragen waarom er zo weinig drummers zijn die hun drumstel kunnen stemmen!

Door mijn jarenlange ervaring als drummer op de buhne en in de studio heb ik de ervaring en de "know-how" om een drumstel goed te laten klinken......Maar wanneer is een drumkit "goed" gestemd? Tja, als ik daar toch eens een standaard antwoord op kon geven.....er zijn zoveel opties en zoveel mogelijkheden. Vandaar dat ik samen met Drumworld de volgende activiteit heb gecreeerd: jij vraagt, en ik geef antwoord!

Stuur je vraag in per email, en wij verwerken ze zodanig, dat daaruit weer een clinic voortvloeit met specifiek die onderwerpen waar jij je vragen over heb gesteld!

Voorbeeld vragen of opmerkingen:

  • het drumstel van een ander klinkt altijd beter! Hoe kan dat?
  • bij het luisteren van opnames, klinkt mijn drumstel helemaal niet zoals ik het bedoeld heb! Heb ik daar invloed op?
  • Ik vind mijn snare gaaf, maar anderen klagen over "het lawaai"?
  • Mijn 2e hangtom krijg ik niet gestemd! Hoe kan dat?
  • Da's vreemd, want thuis klinkt mijn drumstel wel goed....waarom hier niet?
  • Die snare zoemt zo wanneer ik met de band repeteer! Moet ik de band vragen om zachter te gaan spelen?

Picture galleryShare with your friends!
 Direct to webshop


Video clips


Service


  • Wellness Bij het lezen van deze titel zult u waarschijnlijk denken, zijn ze de weg kwijt bij Adams? Niets is echter minder waar....