Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Music Centre Ittervoort

Selmer Klarinetdag Ittervoort

26 September 2018

Zaterdag 22 september Selmer Klarinetdag Ittervoort, o.l.v. Henri Selmer Paris Clarinets Artist Lute Hoekstra. Deze dag organiseerden we i.s.m. BIN / Selmer. Naast samenspel werd veel aandacht besteed aan onderwerpen als ademhaling, klank, intonatie, techniek, vergezeld van een behoorlijke dosis sfeer en gezelligheid.

Het was een geweldige dag, de talrijke deelnemers genoten volop, leerden veel en kregen veel uitleg en adviezen over het klarinetspel, materiaal en mogelijkheden voor een goede set-up. Men maakte dankbaar gebruik van de gelegenheid de nieuwe Prologue, Presence en Privilège klarinetten te proberen, ook de alt-, bas-, en Eb klarinet en de nieuwe Focus en Concept mondstukken werden veelvuldig geprobeerd met opvallend positieve reacties!
De dag werd ondersteund door Clarinet Choir Weert o.l.v. John van Peij, zij waren ook onderdeel van het programma tijdens het afsluitend concert.
Iedereen kan terug kijken op een bijzonder geslaagde dag!

We bedanken BIN / Selmer en Clarinet Choir Weert voor de prettige samenwerking, de ondersteuning en gastvrijheid, alle deelnemers voor de enthousiaste deelname en positieve reacties, en Lute Hoekstra voor de fantastische, vakkundige leiding aan deze dag!