Adams Music Centre

Selmer Klarinetdag

22 September 2018 - 10:00 - 16:00 Hours

BIN/Selmer organiseert i.s.m. Muziekcentrale Adams op zaterdag 22 september 2018 een Klarinetdag in Ittervoort.
Deze klarinetdag staat onder leiding van Lute Hoekstra (o.a. bekend als solo-klarinettist en concertmeester Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, internationaal solist ) en is geschikt voor klarinettisten vanaf muziekschoolniveau B/C of met 4 jaar of meer speelervaring.
Deelname is mogelijk op alle klarinetten uit de klarinetfamilie (Bb, Eb, alt-, bas-, contra-alt, contrabasklarinet etc etc), ook klarinettisten die op een ander merk klarinet dan Selmer spelen zijn van harte welkom!
Clarinet Choir Weert o.l.v. John van Peij zal tijdens het afsluitend concert (aanvang 15.00 uur) zijn medewerking verlenen en enkele nummers ten gehore brengen.

Lute Hoekstra heeft een speciaal programma uitgewerkt waarmee alle belangrijke facetten van het klarinetspel aan bod komen. 
Naast onderwerpen als ademhaling, klank, techniek, en samenspel wordt tevens aandacht besteed aan bijvoorbeeld het voorbereiden van een solo, podium/examenvrees, rieten, mondstukken, en de keuze van een set-up.

Een belangrijk onderdeel van deze dag is de Klezmer muziek, dit genre muziek is de laatste decennia bijzonder populair onder klarinettisten.
De samenstelling van het repertoire voor deze dag is hiermee bijzonder gevarieerd, de benodigde bladmuziek krijgt men vooraf ter voorbereiding toegestuurd.
Met dit nieuwe concept zijn deze dagen dus ook voor klarinettisten die reeds eerder aan dergelijke dagen hebben deel genomen bijzonder interessant!
Lute Hoekstra (Almelo, 1958) is een Nederlands dirigent en klarinettist, hij studeerde klarinet en directie aan de conservatoria van Enschede, Tilburg en Amsterdam. Lute studeerde cum laude af voor Uitvoerend Musicus en de aantekening Kamermuziek aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (leraren onder andere Piet Honingh en George Pieterson). Hij speelde na zijn studie als remplaçant enkele jaren bij onder meer het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Radio Kamer Orkest, Holland Wind Players, en het Strawinsky Trio. 
Sinds dien was hij vooral bekend als concertmeester en soloklarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Naast zijn klarinet heeft Lute Hoekstra tevens een passie voor het dirigentschap. Hij studeerde directie bij onder anderen Jan Cober, Pierre Kuijpers en Sef Pijpers sr. De afgelopen decennia dirigeerde hij vele amateurorkesten, onder meer Harmonie St. Jan Wierden, Symfonisch Blaasorkest Enschede, Semper Crescendo Oldenzaal, Concordia Hengelo (ov) en Apollo De Wijk.  In 1999 werd hij met Symfonisch Blaasorkest Enschede landskampioen in de hoogste afdeling. Daarnaast dirigeerde hij een aantal professionele ensembles, waaronder de Koninklijke Militaire Kapel (Den Haag), het Valerius Ensemble, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Trompetterkorps Bereden Wapens. 
Lute Hoekstra speelt exclusief op de nieuwe Selmer Privilège klarinetten.

Omstreeks 15.00 uur wordt deze dag afgesloten met een concert waaraan alle deelnemers en Clarinet Choir Weert deelnemen.
Clarinet Choir Weert (CCW, 1986), het klarinetensemble van het Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) in Weert, staat onder leiding van dirigent en oprichter John van Peij. 
De leden, een twintigtal klarinettisten en daarnaast twee slagwerkers, komen uit Limburg en oostelijk Noord-Brabant. Het instrumentarium beslaat het hele scala aan klarinetten van de kleine Esklarinet tot de grote Contrabasklarinet, aangevuld met diverse percussie-instrumenten.

Het CCW, dat in 2016 haar 30-jarige jubileum vierde met een jubileumconcert onder leiding van gastdirigent Peter Kleine Schaars, treedt regelmatig op. 
Dat gebeurt zowel in de regio als ook elders in Nederland en af en toe in het buitenland. 
Recentelijk zijn er diverse duo-concerten geweest met andere ensembles of een zangkoor. 
Zo werd er in maart 2018 gezamenlijk opgetreden met Mandoline Ensemble The Strings uit Stein en in juni 2018 speelde het Clarinet Choir Weert samen met koperblazersensemble Brasspack in Zwolle. Dit klarinetensemble voor en door alle leeftijden speelt klassieke, jazzy, funky en poparrangementen, die specifiek voor klarinet geschreven zijn.

Meer informatie, foto’s en agenda: www.clarinetchoirweert.nl

 

Aanvang van deze Selmer Klarinetdag is 10.00 uur, omstreeks 15.00 uur zal de dag worden afgesloten middels een slotconcert waaraan alle deelnemers en Clarinet Choir Weert deelnemen.
Dit concert is voor publiek gratis toegankelijk!
De locatie is Muziekcentrale Adams, Aziëstraat 17-19, 6014 DA Ittervoort, het inschrijfgeld voor actieve deelname aan deze dag bedraagt slechts € 15,-.
Kijk voor meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden in de agenda op www.selmer.nl of neem contact op middels info@selmer.nl.left
http://www.selmer.nl/beheer/machform/view.php?id=15979
http://www.selmer.nl/index.php/agendaPicture galleryShare with your friends!
 Direct to webshop


Service


  • Wellness Bij het lezen van deze titel zult u waarschijnlijk denken, zijn ze de weg kwijt bij Adams? Niets is echter minder waar....