Adams Drumworld

Russ Miller

Maandag 14 September 15.00 uur! Een superieure productie, excellente nummers en verbluffende muzikanten...

Zo omschreef een recensent Russ Millers tweede solo-album, Arrival. Mooie woorden voor een cd met tien groove-jazztracks en zeven ritmische conversaties met andere slagwerkers, en een geweldig compliment voor de drummer die behalve zijn cdís ook al twee lesboeken en drie uiterst succesvolle les-dvdís uitbracht. Daarnaast leverde Miller de ideeŽn voor de Prologix Practice Travel Pad en Stick Bag, de  Yamaha SKRM100 Subkick, Zildjianís Brent Bristle Brush en andere slimme drummersaccessoires.

Het zou je zomaar kunnen verbazen dat de man voor al dat soort projecten nog tijd weet te maken, want Miller speelde ook op meer dan driehonderd cdís (waarvan er in totaal, schrik niet, zoín 26 miljoen verkocht werden) en verzorgde het drumwerk op een ruim dozijn grote speelfilms.

Millers indrukwekkende cd vermeldt verder werk met de meest uiteenlopende artiesten, van Ray Charles en Cher tot Steve Perry, Andrea Bocelli, Al Jarreau, Tina Turner en Nelly Furtado, een naam die ook op het cv van Pete Lockett prijkt. Diezelfde Lockett is een van Millerís partners in zijn Rhythmic Conversations op Arrival, en op het Adams Drumworld Festival zijn beide heren behalve solo ook in een uniek duo te horen!