Flute Centre

Rogier de Pijper

Rogier de Pijper is een Nederlands fluitist die zich in de loop der jaren gespecialiseerd heeft in moderne speeltechnieken voor fluit. We zijn erg blij dat hij op ons festival de wereldpremičre zal uitvoeren van een werk dat speciaal voor hem geschreven is door de Italiaanse componist Sandro Fazzolari.

Rogier de Pijper begon in 2011 met zijn project Flute Colors. Een project waarbij Rogier zich inzet om moderne speeltechnieken voor fluit toegankelijk te maken voor fluitisten, componisten en luisteraars. In 2016 verscheen zijn boek Flute Colors met 112 oefeningen om het fluitspel te verbeteren door middel van het gebruik van moderne speeltechnieken. Het boek wordt over de hele wereld verkocht en de bijbehorende website wordt door duizenden mensen per maand bezocht.
Met het project zet Rogier zich ook in voor uitbreiding van het fluitrepertoire. Geïnspireerd door de website schreven verschillende componisten werken voor hem waaronder Sandro Fazzolari (Italië) en Gregory Glancy (Amerika).
Naast dit project speelt Rogier in het fluitkwartet Beau4, heeft hij geremplaceerd in verschillende orkesten en organiseert hij zomercursussen voor amateurfluitisten van alle leeftijden.
Rogier studeerde aan de conservatoria van Rotterdam, Den Haag en Tilburg. Tot en met 2013 was hij als docent moderne speeltechnieken verbonden aan het conservatorium van Tilburg.