Flute Centre

Español

Peter Swinkels

Peter Swinkels werd geboren in het zuiden van Nederland en speelt fluit vanaf zijn 8e jaar. Na zijn middelbare schoolopleiding studeerde hij aan het Conservatorium van Muziek Dwarsfluit, Koordirectie en Schoolmuziek..

Swinkels startte al tijdens zijn opleiding als docent dwarsfluit aan muziekschool Kreato. Gedurende zijn 30 jarig docentschap ontstond bij hem de overtuiging dat een muzikant het beste speelt op een instrument dat ook zijn/haar persoonlijke klank produceert.
Hij ging steeds intensiever samenwerken met Muziekcentrale Adams, om te onderzoeken welke factoren de klank en de kleur van een dwarsfluit bepalen, en bracht deze in relatie met de persoonlijkheid van de muzikant.
Uiteindelijk verzocht Adams hem om een professionele dwarsfluitafdeling op te zetten, waar professionele en amateurfluitisten terecht kunnen voor niet alleen de aanschaf van een dwarsfluit, piccolo of kopstuk, maar ook voor deskundig advies.
In tien jaar tijd werd het Adams European Flute Centre een van de meest toonagevende fluitcentra van Europa.
Tijdens het Las Palmas Fluit Festival zal Peter Swinkels een lezing geven over de relatie tussen de persoonlijkheid van de fluitist en het materiaal van de fluit waarop hij/zij speelt.

Deze lezing wordt gesponsord door het Adams European Flute Centre.

Fotogalerie