Adams Muziekcentrale

Masterclass Pauken met Nick Woud en Albert Straten

3 maart 2018 - 13:00 - 17:00

Op zaterdag 3 maart komt u bij Adams Muziekcentrale in Lummen alles te weten over het onderhoud van pauken. Albert Straten, collega uit onze slagwerkfabriek en de befaamde paukenist Nick Woud verzorgen die dag een bijzonder fraai programma voor u. Dit mag u niet missen!

Tijdens het eerste deel van de masterclass gaat Albert Straten, slagwerkspecialist bij Adams en slagwerker bij Philharmonie Zuidnederland, in op het onderhoud van pauken. De deelnemers zien en leren hoe een pauk daadwerkelijk werkt en krijgen diverse tips en tricks.

Tijdens de workshop wordt ingegaan op vragen als:

  • Hoe een paukenvel correct te vervangen en af te stellen?
  • Wat moet je doen als het pedaal gaat "lopen"?
  • Wanneer zijn vellen aan vervanging toe?
  • Hoe stem je een pauk af?
  • Hoe stel je de toonwijzers af?

Met zijn professionele ervaring bij zowel een instrumentenbouwer als in een orkest, weet Albert Straten dit alles over te brengen in een ontzettend interessante masterclass. Na afloop krijgt u nog een hand-out mee naar huis die u op weg helpt als u in de praktijk met uw pauken aan de slag moet.

Na de pauze is het de beurt aan niemand minder dan Nick Woud, solo-paukenist in het Koninklijk Concertgebouw Orkest Amsterdam. Aan de hand van het spel van deelnemers, zal Nick in zijn masterclass demonstreren hoe u uw paukenspel verbeterd aan de hand van diverse technieken. Zijn jarenlange ervaring als paukenist in één van de beste orkesten ter wereld en als professor aan het Conservatorium van Amsterdam, maken Nick een veelgevraagd docent over de hele wereld. Om deze masterclass zo zinvol mogelijk te maken is het belangrijk dat er deelnemers zijn die willen voorspelen. Aarzel dus niet en stuur je partituren door bij de inschrijving.

Zaterdag 3 maart

13u00-14u30      Masterclass onderhoud door Albert Straten

14u30-15u00      Pauze

15u00-17u00      Masterclass paukenspel door Nick Woud

 

Deelname € 15,-

 

Fotogalerie Direct naar de webshop


Nieuws


  • PROGRAMMA SAMENDOOR! 27 JUNI 2018 27 juni 2018 - 13:15 - 17:00 Sinds begin 2015 loopt DOOR! samen met tal van partners met de muziek mee vooruit in Limburg én in Nederland. We hebben...

  • Adams uitgelicht in De Klarinet In de nieuwste editie van "De Klarinet" vindt u een uitgebreid artikel over onze nieuwe vestiging te Lummen. Ook onze re...