Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
Event

Paukenworkshop en -clinic met Albert Straten en Nick Woud

Saturday 3 March 2018 | 13:00 - 17:00

Zaterdag 3 maart komt u bij Adams in Lummen alles te weten over pauken, en dit van een Adams collega uit onze slagwerkfabriek. Daarna geeft de befaamde paukenist Nick Woud een clinic die interactief is, u kunt dus mee doen. Dit mag u niet missen!

Tijdens deze workshop gaat Albert Straten, Adams medewerker en slagwerker bij Philharmonie Zuidnederland, in op het onderhoud van pauken. De deelnemers leren en zien hoe een pauk daadwerkelijk werkt en krijgen diverse tips en tricks. 

Tijdens de workshop wordt ingegaan op vragen als:

- Hoe een paukenvel correct te vervangen en af te stellen? 
- Wat moet je doen als het pedaal gaat "lopen"?
- Wanneer zijn vellen aan vervanging toe? 
- Hoe stem je een pauk af? 
- Hoe stel je de toonwijzers af? 

Met zijn professionele ervaring bij zowel een instrumentenbouwer als in een orkest, weet Albert Straten dit alles over te brengen in een ontzettend interessante workshop. Na afloop krijgt u nog een hand-out mee naar huis die u op weg helpt als u in de praktijk met uw pauken aan de slag moet. 

Na de workshop is het de beurt aan Nick Woud, solo-paukenist in het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Hij zal een clinic geven en demonstreren welke speeltechnieken gebruikt worden. Ook kunt u als paukenist actief meedoen en zult u ongetwijfeld erg veel leren. Stuur ons even je partituren door bij de inschrijving.


Zaterdag 3 maart

13u00-14u30      Paukencursus

14u30-15u00      Pauze

15u00-17u00      Clinic nick woud