Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Music Centre Ittervoort

Paukenclinics 2008

14 February 2008

De door Adams georganiseerde paukenclinics in het afgelopen jaar bleken een enorm succes te zijn. Er was blijkbaar veel behoefte aan wat technische achtergrondinformatie over dit instrument. Het vervangen van de vellen en het daarna afstellen van de pauken bleek eenvoudiger te zijn dan men had gedacht. De deelnemers reageerden zonder uitzondering enthousiast over de informatie die ze deze dag meekregen.

In 2008 gaan we daarom ook weer nieuwe clinics organiseren, drie vóór de grote vakantie en een aantal daarna.

Tijdens deze dagen krijgt u allerlei achtergrondinformatie over de technische zaken van de pauken (vellen vervangen / afstellen enz.) en daarna nog een rondleiding door ons bedrijf. De cursus wordt verzorgd door onze paukenstemmer Pascal Hoeken in samenwerking met Albert Straten.

Dit jaar willen we de cursus uitbreiden met een clinic van Werner Otten. Werner is solo-paukenist van het Nederlands Philharmonisch Orkest en van het Nederlands Kamerorkest te Amsterdam en docent aan het conservatorium te Maastricht. Hij zal een clinic verzorgen voor zowel de beginnende als de iets gevorderde paukenist. de nadruk zal, zonder al te ingewikkeld te doen, liggen op zowel de eenvoudige basis van het paukenspel, alsmede het paukenspel in de praktijk. Voor iedereen interessant dus. De belangrijkste aandachtspunten zullen zijn: stemming, houding, diverse slagtechnieken, timing, toonvorming en stokkenkeuze. Werner stelt het op prijs als u vragen stelt over b.v. lesmateriaal, solostukken en paukenpartijen uit uw orkestrepertoire. Voorspelen mag maar is zeker niet verplicht.

De kosten voor deze dag zijn 10,- euro  per persoon (inclusief lunch en clinic Werner Otten), te betalen op de dag van de cursus. Mocht u geen interesse hebben in de clinic van Werner Otten dan zijn de kosten  5,- euro inclusief de lunch.

De clinics zullen worden georganiseerd op de volgende data:

17 mei - Volgeboekt!
14 juni - Volgeboekt!

Dagindeling:
9.30 uur - ontvangst met koffie / thee
10.00 uur - aanvang clinic paukentechniek
11.30 uur - rondleiding
12.30 uur - lunch
13.30 uur - paukenclinic met Werner Otten
15.00 uur - einde clinic
17.00 uur - winkelsluiting