Language:
Adams Musical Instruments - Together in Music
News of Music Centre Ittervoort

North Sea Jazz 2010

16 July 2010

North Sea Jazz staat als één van de bekendste jazz-festivals ter wereld hoog aangeschreven, zowel bij bezoekers als bij artiesten. Op 9, 10 en 11 juli traden weer bijna 200 acts voor het voetlicht in Ahoy! Rotterdam. Ondanks het zeer warme weer brachten vele internationale én nationale artiesten het publiek in vervoering. Gevestigde namen als Stevie Wonder, Earth, Wind & Fire en New Cool Collective, maar ook aanstormend talent zoals Christian Scott (winnaar Paul Ackett Award) en Tineke Postma.

Als toonaangevend bedrijf op het gebied van blaasinstrumenten is Adams al jarenlang een vaste gast op North Sea Jazz. Het biedt ons de gelegenheid om met een breed publiek van gedachten te wisselen over onze in eigen huis vervaardigde koperblaasinstrumenten.
Muzikanten in het publiek, maar ook performers op het festival konden op onze stand en backstage kennis maken met onze trompetten en bugels. Meer dan eens werden onze instrumenten meteen op het podium uitgeprobeerd! De lovende reacties achteraf bevestigen dat de Adams Custom Series daadwerkelijk tot de wereldtop behoren, en daar zijn we maar wát trots op. Voor menig artiest was de eerste kennismaking met Adams zelfs reden om meteen een vervolgafspraak te maken voor een bezoek aan ons bedrijf!
De publiciteit rondom de behaalde Koning Willem I-prijs heeft zijn doel overigens niet gemist: vele festivalgangers feliciteerden ons spontaan met deze prijs.

Dit jaar was onze endorser Amik Guerra gastheer voor Adams. Enthousiast vertelde hij over zijn nieuwe door Adams ontwikkelde trompet. Artiesten als Amik geven ons waardevolle feedback voor het steeds verder ontwikkelen en verbeteren van onze instrumenten. Bovendien bewees ook Amik tot ’s wereld beste trompettisten te behoren: hij werd spontaan uitgenodigd voor gastoptredens bij o.a. Marcus Miller en het Braziliaanse Spok Fevro Orquestra. Bij het laatste orkest nam hij meteen enkele solo’s voor zijn rekening. Ook na deze optredens kreeg Amik steeds weer enthousiaste reacties over zijn instrument.

Kortom, North Sea Jazz was ook dit jaar weer een succes: voor de artiesten, voor het publiek, én voor Adams!